Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi ve Muğla İl Başkanı Av. E. A. bugün sabah saatlerinde gözaltına alındığı öğrenildi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Merkez Hukuk Bürosu Başkanı Av. Nusret Senem konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Muğla İl Başkanımız avukat meslektaşım, aynı zamanda Merkez Karar Kurulu üyemiz E. A., bugün sabah saatlerinde bürosu ve evi aranarak ve kelepçe takılarak gözaltına alınmıştır. Bu işlemi yapan savcı M.Ş.K, daha önce 2019 yaptığı bazı usulsüz işlemlerin, E. A. tarafından Hakimler Savcılar Yüksek Kuruluna bazı kişilerle birlikte şikâyet edilmiş ve bu şikâyet nedeniyle soruşturma geçirmiş bir isimdir. Bu kişinin geçmişte yürüttüğü soruşturmalar nedeniyle E. A. müvekkilleri hakkındaki bu savcının açtığı davalardan beraat kararları almıştır. O şikâyet nedeniyle de bugün gözaltına alan M.Ş. isimli savcının bir anlamda husumetini kazanmış durumdadır. Aradan geçen yıllar içerisinde bu husumet devam etmiş ve bugün yine savcı, yürüttüğü bir dosya içeriğinde E. A.'la ilgili hiçbir hususun bulunmamış olmasına rağmen bürosunu ve evini arattırmıştır. Bir avukatın bürosunu ve evini aratmak hem ceza mahkemeleri kanunu hem de avukatlık kanunu nedeniyle özel düzenlemelere tabidir. Bu aramalarda E. A. avukatının yanında aynı zamanda barodan da temsilcinin olması gerekiyor.

CHP, hafta sonu Muğla'da kampa girecek CHP, hafta sonu Muğla'da kampa girecek

E. A. şu anda hala Muğla’da gözaltındadır. Hala sabahtan beri ifadesi alınmamıştır. Yapılan bu haksız, hukuk dışı uygulamaya, kınanması gereken bu davranışa rağmen hala gözaltında bulunmaktadır. Muğla Başsavcısına buradan çağrı yapıyorum. Neyi bekliyorsunuz? Bir avukata karşı bu işlemi yapan bir savcıyla ilgili olarak işlem yapmayacak mısınız? O avukat arkadaşımız hala neden gözaltında tutulmaktadır? Bu gözaltı neden hâlâ devam etmektedir? Muğla Barosuna çağrı yapıyorum, neden hala görevini yapmıyorsunuz?

Muğla Barosu Başkanı bu arkadaşımızla ilgili olarak hiç soruşturmayla alakası olmadığı halde gözaltının hala sürdürülmesine, hala ifadesinin alınmamış olmasına neden müdahale etmemektedir? Bunu da ayrıca buradan kamuoyunun bilgisine sunuyorum.”

Editör: Beritan Yücel