Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Yerkesik Mahallesi’nde kurulan Kozmetik Üretim Tesisi’nde, Coronavirüs salgını nedeniyle yoğun talep gören kolonya ve sıvı sabun imalatı için alanında uzman akademik personel ile çalışmalara başladığını duyurdu.

Neval Çolak

Tüm dünyayı etkileyen Coronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), organik kolonya ve sıvı sabun üretmeye başladığını açıkladı. Menteşe ilçesine bağlı Yerkesik Mahallesi’nde kurulan Kozmetik Üretim Tesisi’nde, Coronavirüs salgını nedeniyle yoğun talep gören kolonya ve sıvı sabun imalatı için alanında uzman akademik personel ile çalışmalara başladı.

MSKÜ yürütücülüğünü yaptığı “Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen proje sonucu, Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Yerkesik Mahallesi’nde kurulan Kozmetik Üretim Tesisi’nde,uzman akademik personel ile çalışmalara başlandı.

Çocuklar istedi Başkan Aras yaptı Çocuklar istedi Başkan Aras yaptı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nce ürünler üzerinde yapılması öngörülen tüm testlerin tamamlanması ve bildirimlerin yapılmasının ardından, ilk etapta 2 bin adet 400 ml’lik lavantalı ve kantaronlu sıvı sabun ve 200 ml’lik bin adet zambak, menekşe, sandal ağacı, limon, portakal çiçeği, gelincik, papatya kolonyası üretileceği ve üretimi gerçekleştirilen ürünlerin ilk olarak kurum çalışanlarına dağıtılacağı belirtildi.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük ve Prof. Dr. Ali Bayrakdaroğlu ile Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bekir Çöl, Kozmetik Üretim Tesisi’ni ziyaret ederek, Prof. Dr. Nazan Demir, Prof. Dr. Yaşar Demir, Doç. Dr. İbrahim Kıvrak, Öğr. Gör. Dr. Muhammet Atasoy, Öğr. Gör. Tolga Göktürk ve Kimyager Sıla Nezahat Daşdemir'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Editör: Gazete Muğla