Eğitim-İş Muğla, TBMM Başkanı Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3. maddesinin değiştirilmesine yönelik sözleri nedeniyle "Anayasa'yı ihlal" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından suç duyurusunda bulundu.

Kurtulmuş’un söz konusu açıklamalarına tepki gösteren Eğitim-İş Muğla Şubesi, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na "Anayasa'yı ihlal" ve "Görevi kötüye kullanma" suçlarından suç duyurusunda bulundu.

Muğla Adliyesi önünde basın açıklaması düzenleyen Eğitim-İş Muğla Şube Başkanı Ahmet Çakanel, “Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak varlığını koruma yolunda, bu tür saldırılara karşı en sert tepkiyi vermekten asla geri durmayacağız. Şahsım devleti yaratanlar bilsin ki, Cumhuriyet bu topraklarda sonsuza dek yaşayacak, Atatürk’ün devrimleri sarsılmaz bir iradeyle korunacaktır!” dedi.

ANAYASAL DÜZENİMİZE DOĞRUDAN BİR SALDIRIDIR”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerine ve Anayasanın değiştirilemez maddelerine yönelik saldırıların asla kabul edilemeyeceğini söyleyen Başkan Çakanel, “Numan Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3. maddesinde yer alan "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü’ ifadesinin değiştirilmesi gerektiğine dair açıklamaları, Cumhuriyetimize ve aynı zamanda anayasal düzenimize doğrudan bir saldırıdır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkelerinin ve Anayasası'nın yok sayıldığı, değişmez hükümlerinin tartışmaya açıldığı bir sistem Cumhuriyet değil, meşrutiyettir! Bugün bu sistemin güncel adı, ‘şahsım devletidir!” ifadelerini kullandı.

Çocuklar istedi Başkan Aras yaptı Çocuklar istedi Başkan Aras yaptı

BU ULUSUN GEÇMİŞİ CUMHURİYET’LE VE ATATÜRK DEVRİMLERİYLE YOĞRULMUŞTUR”

Cumhuriyetin temellerini sarsmaya yönelik her girişimin bağımsızlığa yapılan bir saldırı olduğunu kaydeden Başkan Çakanel, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı tartışmaya cüret edenler, ‘şahsım devleti’ yaratanlar ve onlara destek olanlardır! Meclis temsiliyetinin, halkın iradesinin yok edildiği bu sistemin savunucuları, Cumhuriyet’in kazanımlarını yıkmak için adım atmaktadır. Ancak şunu unutmamalılar: Bu ulusun geçmişi, bağımsızlık mücadelesiyle, Cumhuriyet’le ve Atatürk devrimleriyle yoğrulmuştur. Cumhuriyetin temellerini sarsmaya yönelik her girişim, sadece halkın egemenliğine değil, ülkemizin bağımsızlığına da yapılan bir saldırıdır!

Anayasamızın 4. maddesi, bu ülkenin bayrağını, başkentini ve yönetim şeklini koruma altına alırken, bu ilkelerin değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceğini net bir şekilde belirtmektedir. Bu temellere yönelik saldırılar, yalnızca hukuki değil, tarihsel ve toplumsal bir ihanet anlamına gelir” diye konuştu. 

Muhabir: BERİTAN YÜCEL