Ülkece Coronavirüs sürecini yaşıyor ve bu süreç hepimizi olumsuz yönde etkiliyor olsa da, görüyorum ki ülkede güzel şeylerde olmuyor değil.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI 2 BAKAN DEĞİŞTİ RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI 2 BAKAN DEĞİŞTİ

O güzel şeylerden birini sizlerle paylaşayım istedim.

O güzel şeylerin ismini ben “Minik ellerden büyük projeler” olarak yorumladım. Çünkü umut vericiydi.

Özellikle sahada görev yapan bir basın mensubu olarak, belli bir gündemin yanında iç rahatlatan, umut veren gelişmeleri görmek de, ilgi odağımızı bu güzelliklere yöneltmemize sebebiyet verebiliyor.

İşte onlardan birini yaşayıp, sizlere aktarmaya çalışıyorum.

Hadi başlayalım.

75. Yıl Anaokulu öğrencileri online eğitim üzerinden öyle büyük bir projeye imza atıyorlar ki, belki de geleceğin mimarları şimdiden kendilerini belli ediyor.

Gündeme yenik düşmüş kültürel değerlerimiz sayılabilecek müzelerimiz, miniklerin hayal gücüyle tekrardan canlanacak. Gerçekleştirilen bir proje kapsamında anaokulu öğrencileri, öğretmenleri Seda Tagay’ın yürütücülüğündeki projeyle kendilerini geliştirerek, başarılı çalışmalara imza atıyorlar.

eTwinning portalı diye bir online proje portalından söz ediyorum.

Avrupa okullarının gerekli altyapıyı sağlayarak, Bilgi ve İletişim Teknolojilerini kullanarak işbirliği yapmaya teşvik etmeyi amaçlayan bir Avrupa Komisyonu girişimi bu eTwinning.

60 ay-16 yaş aralığında öğrenciler “Bir müze tarihi anlatır” sloganıyla yola çıkarak, hem dünya üzerindeki müzeleri online sistem üzerinden geziyorlar hemde öğrendiklerini web2 araçlarıyla el becerilerini görsele dönüştürüyorlar.

Muğla 75. Yıl Anaokulu öğrencileri de öğretmenlerinin yürütücülüğünde projede yer alıyor.

Ayrıca bu kadarla da kalmayan eğitim, proje kapsamında ulusal ve Avrupa kalite etiketine sahip oluyor.

Muğlalı minikler de, anaokulu adı altında bu etikete sahip biliyor musunuz?

Anaokulu öğrencileri başarılarıyla kendilerini söz ettirmeye layıkken, belki de bu umut veren gelişmelerden çoğumuzun haberi bile yok.

Kültür turizminin öne çıkışındaki en önemli mekanlar olan müzeler, minik ellerin projeleriyle tekrardan canlanacak. Azimleri, becerileri ve merakları sayesinde geçmiş, tekrar aydınlanacak.

Evet, ülkede güzel şeyler de oluyor.

Müzeler unutulmayacak.

Muğla müzeleri yok olmayacak.

Muğla müzeleri tanınmayla kalmayıp, uluslararası projelerde yer alacak. Seda öğretmen ve minik öğrencileri geleceğe ayna tutacak. Seda Tagay öğretmeni canı gönülden tebrik ediyorum.

Öğrenciye emek harcamak, öğrencileri için vakit ayırmak bu olsa gerek. Minik ellerin sanata, eğitime, hayale yönelmesine sebep olan, öğretmenler “iyi ki var” diyorum.

Editör: Gazete Muğla