Gündem

Ula'da evlerine gelen asırlık yolun kapatıldığını iddia etti

Muğla’nın Ula İlçesine bağlı Çörüş Mahallesinde yaşayan 68 yaşındaki yaşlı kadının kızı, evlerine gelen ve asırlık geçmişi olan yolun tarla sahibi tarafından kapatılması nedeniyle, yaşlı annesinin mağdur olduğunu söyledi.

Muğla’nın Ula İlçesine bağlı Çörüş Mahallesinde yaşayan 68 yaşındaki yaşlı kadının kızı, evlerine gelen ve asırlık geçmişi olan yolun tarla sahibi tarafından kapatılması nedeniyle, yaşlı annesinin mağdur olduğunu söyleyerek, yetkilileri göreve çağırdı.

Marmaris’te yaşayan Nurcan Güner, annesi Durdu Üzüm’ün Ula’nın Çörüş mahallesinde ikamet ettiğini ve Yüzde 75 engelli olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:
“Annemin Ula Çörüş mahallesi 101 ada 31 parselde evi bulunuyor. Bu evin bir yolu yok. Bu eve gelen asırlık geçmişi olan yol tarla sahibi tarafından tapulu yerimiz diye kapatıldı. 2010 veya 2015’li yıllarda ait Google haritalarında bu yol mevcut. Yaşlı ve engelli olan annem çok mağdur. Ula Kaymakamlığı ve Ula Belediyesine başvurduk bir sonuç alamadık.
Köyün hiç bir resmi yolu yok. Köyde annemden başka her evin önüne kapısına kadar parke döşendi. Annem evine ambulans ve itfaiye çağırsa gelemeyecek durumda. Bir çöp kutusu bile yok. Çöplerini dahi yakmak zorunda kalıyor anneme belediye dava aç geçit hakkı al demişler. Annem engelli mahkemeyle uğraşacak durumda değil ve maddi durumu da dava açmaya müsait değil. Devletimizin yetkililerinin desteğini bekliyorum”
ULA BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA
Muhabirimiz Kenan Gürbüz’e konuyla ilgili bilgi veren, Ula Belediyesi yetkileri ise şunları ifade ettiler:
“Söz konusu parselin kadastral yolu bulunmamakta olup, fiilen giriş çıkış yapılabilecek kadim bir yol mevcuttur. Ancak parsel uzun ince bir konumda olup söz konusu Durdu Üzüm’ün ikamet ettiği ev parselin yolu olmayan en uzak kısmında kalmaktadır. Ancak Durdu hanımın evine komşu olan parsel sahiplerinin hiç biri kendisinin kullanabileceği (yaya olarak çok cüzi genişlikte bile bir yola) izin vermedikleri için yürüme zorluğu bulunan bu vatandaşımıza Belediye olarak resmi yollardan yol açılma imkanımız bulunmamaktadır. Özel mülk sahiplerinin yazılı muvafakatnameleri olması durumunda kendisine geçebileceği bir yürüme yolu yapılabilecektir. Ev tapu kadastro genel müdürlüğüne ait haritalarda yeşil işaretli noktadadır. Parselin öbür ucundan giriş çıkış yapılan yol görülmektedir”

Bu arada, Ula Belediyesi ekiplerinin Ula’nın farklı Mahallerinde yol açma, yol bakımı çalışmalarına aralıksız devam ettiği bilgisi de verildi.