Altın yatırımcıları için dalgalı günler devam ederken, uzmanlardan önemli uyarılar geliyor. Gram altının 3.040 TL’ye kadar düşmesi, yatırımcılar arasında tedirginlik yaratıyor. Ancak İslam Memiş, bu düşüşün kısa vadeli olduğunu ve altın fiyatlarının 2025 yılına kadar büyük bir sıçrama yapacağını söylüyor. Yatırımcılara sabırlı olmaları gerektiğini belirten Memiş, 2025 yılı itibarıyla gram altının 4.500 TL’ye kadar çıkabileceğini öngörüyor. Bu tahmin, altın yatırımcıları için büyük bir kazanç fırsatına işaret ediyor.

Son dönemde altın piyasalarında meydana gelen hareketlilik, birikimlerini ‘güvenli liman’ olarak nitelendiren değerli metalde değerlendiren ya da değerlendirmek isteyen vatandaşlar tarafından dikkatle takip ediliyor.

Eylül ayında tarihi zirvesine yükselen altın, bu hafta düşüş eğilimi gösterdi. Gram altın 3 bin 80 TL'den 3 bin 40 TL'ye kadar geriledi.
Uzmanlar, söz konusu durumu "dinlenme modu" olarak görürken, fiyatların kısa süreli bir geri çekilme olup olmadığını konusundaki değerlendirmelerini paylaştı.

"SAKIN HEMEN SATMAYIN"
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarını bu süreçte uyararak, “Düştü diye hemen satmayın” dedi.

Gram altının geçen hafta 3 bin 80 TL seviyesine kadar artış gösterdiğini anımsatan Memiş, şu anda 3 bin 40 TL seviyelerine düştüğünü ifade etti.

Memiş, düğün yapacak ya da altın borcu olan vatandaşlar için altın fiyatlarındaki dalgalanmanın iyi bir fırsat sunduğunu vurguladı.

Başvuranlara ucuz konut müjdesi! TOKİ hangi illerde satılacağını açıkladı Başvuranlara ucuz konut müjdesi! TOKİ hangi illerde satılacağını açıkladı

Eylül ayındaki tarihi rekorda gram altın 3 bin 80 TL seviyesine yükselmişti. Şu anki fiyatlar ise; çeyrek altın 4 bin 985 TL, yarım altın 9 bin 971 TL ve tam altın 19 bin 942 TL olarak kaydedildi.

GRAM ALTIN O TARİHTE UÇACAK
Uzmanlar, 2024 yılı için gram altın fiyatında 3 bin 300-3 bin 500 TL arasında bir beklenti olduğunu kaydederken, 2025 yılı için öngörüler ise oldukça çarpıcı.

İslam Memiş, gram altının 2025 yılında 4 bin 500 TL seviyesini, ons altının ise 3 bin-3 bin 500 dolar aralığını yükseleceği tahmininde bulundu.

Memiş, altınla borçlanmayı düşünenlerin dikkatli olması gerektiği uyarısında bulunarak, “Borçlanma zorunluluğu olan vatandaşlarımız 4 bin 500 TL seviyesini maliyet olarak hesaplayabilir” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ