Muğla’da askere gidecek olan Mustafa, Hüseyin ve Hasan Girgin kardeşler için Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından asker gecesi düzenlendi. Üçüz kardeşlerden Mustafa ve Hasan vatani görevlerini Bilecik’te, Hüseyin ise Aydın’da jandarma olarak yapacak. Baba Hüseyin girgin oğullarına üçünüz birden askere gitmeyin dedi. Ancak üç oğlu dünyaya birlikte geldik. Askere de birlikte gideceğiz yanıtını verdi.

Zeybek oynadılar

Muğla'da aynı anda askere gidecek olan üçüz kardeşler için Muğla İl Jandarma Komutanlığı'nın katkılarıyla asker düğünü düzenlendi. Üçüz kardeşler askere kına yakılarak uğurlandı. Menteşe ilçesinde gerçekleştirilen asker gecesine gençlerin arkadaşları, mahalle komşuları ve jandarma personeli katıldı. Üçüz kardeşlerin ellerine kınalar yakılırken, kardeşler Muğla zeybeği oynadı. Mustafa, Hasan ve Hüseyin kardeşler, daha sonra anne ve babalarının elini öptüler.

Üç kardeş hiç ayrılmadı

Üç kardeş hayatları boyunca hiç ayrılmadılar. İlkokulu, ortaokulu ve liseyi birlikte aynı sınıfta aynı sırada oturarak okudular. Hayatları boyunca ayrılmayan üçüz kardeş askerde ayrı düştüler. Üçüz kardeşlerden Mustafa ve Hasan vatani görevlerini Bilecik’te, Hüseyin ise Aydın’da jandarma olarak yapacak.

Vatan borcu namus borcudur

Üçüz kardeşlerden Hasan Girgin, “Kardeşlerim ile beraber bu askerlik anısını, tadını, bu mutlu günümüzde ne kadar da hüzünlü olsa bizim için mutlu bir gün. Bu da her erkeğin tatması gereken bir duygu. Üç kardeşiz. Bugüne kadar hiç ayrılmadık” dedi. Mustafa Girgin “Üç kardeş olduğumuz için çok mutluyum. Bu duyguyu herkesin paylaşmasını isterim. Bizim yaşımızda olan gençlerin vatani görevini yapmasını temenni ederim. Bugün Jandarma da bizimle beraberdi. Bu törenin düzenlenmesinde bizlere yardımcı oldular. İlk defa birbirimizden ayrılıyoruz” dedi.

Muğla'nın 5 ilçesinde elektrik kesintisi: Elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler hangisi? Muğla'nın 5 ilçesinde elektrik kesintisi: Elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler hangisi?

Üçüz kardeşlerden Hüseyin Girgin, “Aydın merkezde jandarma olarak vatani görevimi yerine getireceğim. Bizim yaşımızda olan gençlerin vatani görevini yapmasını temenni ederim. Bugün Jandarma da bizimle beraberdi. Bu törenin düzenlenmesinde bizlere yardımcı oldular. İlk defa birbirimizden ayrılıyoruz” dedi.

Üçüz Kardeşlerden Mustafa Girgin “ Vatan borcu namus borcudur. Üç kardeş olarak vatan borcumuzu ödeyecek olmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz üç kardeş olarak bu yaşımıza kadar hiç ayrılmadık. Hasan ile askerliğimiz aynı yere çıktı. Ancak Hüseyin’in bizden ayrılması içimizi burktu” dedi.

Üçünün dününü aynı andan yapmak istiyor

Üçüz oğullarını askere gönderen Anne Adile Girgin Üç oğlunun düğünlerini de aynı anda yapmak istediğini söyledi. Anne Girgin“Üç çocuğumdan ilk defa ayrılıyorum. Vatana hizmet etmeye gidiyorlar. Onun için onurlu ve gururluyum. İnşallah sağlıklı sıhhatli giderler ve bütün evlatlarımız da sağlıklı sıhhatli gelirler. Üç oğlum askerden döndükten sonra üçün düğününü de aynı anda yapmak istiyorum. Allah bu günleri de umarım gösterir” dedi.

Baba Hüseyin Girgin “ Üç oğlumun askere gitmesi gurur verici. Ben en azından biriniz gitmesin. Burada kalsın dedim. Oğullarım dünyaya üçümüz birlikte geldik. Bu güne kadar hiç ayrılmadık. Askerliğimizi de üçümüz aynı anda yapacağız, dediler. Üç oğlumla da gurur duyuyorum” dedi.

Editör: Gazete Muğla