MUSTAFA İNCİ Muğla’nın Dünyaca ünlü Gökova Körfezinde orman yangını çıktı. Gökova Körfezi turnalı mevkiinde çıkan yangın ekiplerinin anında müdahale etmesiyle söndürüldü. 1 Ocak itibariyle Muğla bölgesiyle 8 adet orman yangını çıktı ve 90 dekarlık alan zarar gördü.

Orman yangınları açısından Türkiye’nin en hassas bölgelerinden birisi olan Muğla’da kış aylarında da orman yangınları devam ediyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde kış mevsiminde de orman yangınlarıyla mücadele ediliyor. Kış aylarında olmamıza rağmen ekipler alevlerle savaşıyor. Bölgede yeni yılın ilk ayında 5 adet orman yangını ve 3 adet ziraat yangını çıktı. Son olarak 1 Şubat Çarşamba günü Gökova körfezi Turnalı mevkiinde orman yangını çıktı. Orman ekiplerinin erken ve etkin müdahalesiyle yangın büyümeden söndürüldü.

Muğla’nın dünyaca ünlü Gökova Körfezinde Turnalı mevkiinde 1 Şubat Çarşamba saat 14.00 de çıkan orman yangınına ilk müdahale 14.15 de yapıldı. Muğla Orman İşletme Müdürlüğü Gökova Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanında çıkan orman yangınına 15 dakika gibi kısa bir sürede müdahale eden orman ekipleri sarp ve dik arazi şartlarında alevlerle mücadele etti. Kısa sürede yangın kontrol altına alındı. 1 ilk müdahale aracı, 6 arazöz, 6 teknik eleman ve toplamda 33 personel yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Yangında 1 dekar alan zarar gördü.

İncirköy şenliği renkli görüntülere sahne oldu İncirköy şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde yeni yılın ilk ayında 5 adet orman ve 3 adet ziraat olmak üzere 8 adet yangın çıktı. Bu yangınlarda 30 dekar orman ve 60 dekar ziraat alanı zarar gördü.

Editör: Gazete Muğla