Türkiye'nin en zengin ismi markette poşet doldurdu

Forbes dergisinin 2010 yılında açıkladığı 'Dünyanın En Zenginleri' sıralamasında 4 milyar dolar ile zirveye yerleşen Mehmet Emin Karamehmet, mütevazı yaşam tarzıyla dikkat çekmeye devam ediyor

Snobmagazin'in haberine göre, Karamehmet geçtiğimiz günlerde Akatlar'daki bir markette alışveriş yaparken görüntülendi. Ürünlerini poşete koyduktan sonra evine yürüyen Karamehmet'in bu görüntüleri sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Mehmet Emin Karamehmet Kimdir?

1 Nisan 1944 tarihinde doğan Mehmet Emin Karamehmet, Çukurova Holding'in sahibi, eski medya patronu ve iş insanıdır.
Forbes dergisinin 2010 yılında açıkladığı "dünyanın en zenginleri" sıralamasında 4 milyar dolar ile en zengin Türk iş insanı olmuştur.
Lise eğitimini Tarsus Amerikan Koleji ve Robert Kolej'de tamamladı. Ardından İngiltere'de bulunan Dover College'da ekonomi eğitimi aldı.
1969-1970 yılları arasında Mersin İdmanyurdu'nun başkanlığını yaptı ve bu dönemde takımı birinci ligde dördüncü sıraya taşıdı.
1994 yılında Murat Vargı ile birlikte Turkcell'i kurdu.
1999 yılında Digiturk'ü kurdu.
Çukurova Holding'in yönetim kurulu başkanı olarak görev yaptı. Holding; otomotiv, endüstri, inşaat, iletişim ve bilgi teknolojileri, medya, taşımacılık ve hizmet, finansal hizmetler ve enerji gibi sektörlerde faaliyet göstermektedir.
2002 yılında Kuzey Irak'ta faaliyet gösteren Genel Enerji adlı petrol şirketini kurdu.
Şirketin %50'si, 2008 yılında Nathaniel Philip Rothschild'in kurduğu Vallares yatırım şirketi tarafından satın alındı. Bu birleşme sonucunda 4 milyar dolar değerinde bir şirket ortaya çıktı.
Mehmet Emin Karamehmet'in mütevazı yaşam tarzı, servetine rağmen sade bir hayat yaşamayı tercih ettiğini gösteriyor. Bu durum, onu birçok kişi için ilham kaynağı haline getiriyor.

Bu haber toplam 2041 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.