Bodrum'da yaşadığı bölgede suların uzun bir süredir akmaması nedeniyle tuvalet ihtiyacı için AVM'ye giden, duşunu ise plajda aldığını açıklayan "uuzaylizekiye" isimli sosyal medya kullanıcısı genç kızın çektiği video sosyal medyada gündem oldu.

Sosyal medya da paylaştığı videosuna "Ben bu videoyu çekerken utandım, yaşatanlar utanmıyor." diyerek başlayan Bodrum’lu genç kız, video da şu ifadeleri kullandı:

“Bugün lavaboya girmeye Oasis AVM'ye gidiyoruz. Allah'tan bize bir dakikalık yürüme mesafesinde. Sularımız yaklaşık bir aydır yok. Biz artık kovalarla yıkanıyoruz ve lavabo ihtiyaçlarımızı, su 15 gündür tamamen kesildiği için lavaboyu dışarıda kullanmak zorundayız. Buradan sonra da duşa girmek için mayolarımı giyip plajlara gideceğim. Bu şekilde hayatımızı idare ettirmeye çalışıyoruz. Bulaşıklarımızı 5 litrelik bidonlarla yıkamaya çalışıyoruz. Lavaboya girebildiğimiz için mutlu oluyoruz."

Sosyal medyada "uuzaylizekiye" isimli Bodrum’da yaşayan genç kızın gencin çektiği bu video gündem oldu. Video, farklı sosyal medya platformlarında çok sayıda paylaşım ve yorum aldı.
Sosyal medya kullanıcılarının yorumlarından bir kısmı şöyle:
“Akmayan sular yüzünden tuvalet ihtiyacını AVM tuvaletinde , bulaşık ihtiyacını AVM lavabosunda, duş ihtiyacının plajda giderilmeye başlandığı Bodrum’da vatandaşlar bir birine su deposu önermeye başladı. Bodrum’da halk tuvalet ihtiyacını AVM tuvaletinde, duş ihtiyacını plajda gidermeye başladı”

Bodrum’da belediye anaokullarında zam tepki topladı! Bodrum’da belediye anaokullarında zam tepki topladı!

MUSKİ'DEN AÇIKLAMA

MUSKİ tarafından gazetemize yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bilindiği üzere Bodrum Yarımadası’nda yaşanan su sorunu bugünün bir sıkıntısı değil uzun yıllardır büyüyerek devam eden bir sorundur.
Ancak videoda belirtildiği gibi Bodrum’un hiçbir noktasında 15 gün boyunca su verilmemesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Videoyu çeken vatandaşımız 15 gün su alamadığı konusunda şikayeti bulunmakta ise bizlere başvuruda bulunması halinde gerekli incelemelerin yapılması için ekiplerimiz bölgeye yönlendirelecektir. Olası bir iç tesisat arızası veya abone kaynaklı sorun mevcut ise tespit edilerek sorun çözülecektir.
Son yıllarda iklim değişikliği etkileriyle Bodrum’u besleyen Mumcular Barajının kurumuş ve su aktarımı kesilmiştir. Ayrıca Geyik Barajında ise %25 dolaylarında bi su kalmıştır. Yeraltı su kaynaklarında büyük düşüşler mevcuttur.
Tüm bunların yanı sıra Bodrum nüfusunun yaz aylarında 2 Milyonu, yerleşik nüfusun ise pandemi nedeniyle 200 bini aşması sebebiyle su sıkıntıları yaşanıyor olsa da mevcut kaynakların en verimli şekilde işletilmesi için gayret sarf etmekteyiz. Bodrum ilçemizde meydana gelen su sorunlarına ve arızalara anında müdahale etmekteyiz.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde göreve başlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ahmet Aras’ın Bodrum ana içme suyu hatlarının değişimi, tuzlu su arıtma (desanilasyon) tesisi kurulumu, ilave su kaynaklarının Bodrum’a getirilip su sıkıntılarının ortadan kaldırılması yönündeki gayretleri ile projeler hazırlanmış ve turizm sezonu bitimiyle birlikte çalışmalar başlatılacaktır. Tüm bu çalışmalar ile Bodrum’un su sıkıntısı kalıcı olarak çözülecektir."

Editör: Beritan Yücel