odrum’un Gümbet Mahallesinde yer alan Hüseyin Boyacı İlkokulu’nda, Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Bodrum Belediye Başkan Vekili Halil Eser ve eşi Zehra Eser, Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Vekili Av. Gözde Çakıroğlu, Okul Müdürü Figen Gökmen, öğretmenler, öğrenciler ve Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü personelleri katıldı.

Sabah saatlerinde başlayan etkinlikte Bodrum Belediyesi logosu ile “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” yazılı dev boyuttaki kumaş üzerine renkli boyalar ile kız öğrenciler el baskısı yaptı. Etkinlik boyunca coşku dolu anlar yaşanırken tüm renkleri ayrı ayrı kullanarak yaptıkları rengarenk el baskıları, okulda görsel bir şölen oluşturdu. Etkinlik süresince Başkanvekili Halil Eser, öğrenciler ile birlikte el baskısı yaparak kız çocuklarının mutlu gününde sevinçlerine ortak oldu.

Bu özel günün tüm kız çocuklarının eğitim alması, güçlenmesi, mutlu bir geleceğe adım atması ve farkındalığın artırılması için kutlandığını ifade eden Kadın ve Aile Hizmetleri Müdür Vekili Av. Gözde Çakıroğlu öğrencilere, “Sizler bizlerin geleceğisiniz. Hepiniz değerli ve güçlü olduğunuzu, istediğiniz her şeyi başarabileceğinizi unutmayın. Kendinize inanın, büyük hayaller kurun ve bu dünyayı daha güzel bir yer haline getirin. Bizler her zaman sizin yanınızdayız. Dünya sizinle daha renkli.” şeklinde konuştu.

Müzik eşliğinde eğlenceli anların yaşandığı etkinlik sonunda tamamlanan afişin, uygun bir şekilde okulda sergilenmesi için talimat veren Bodrum Belediye Başkan Vekili Halil Eser, bu anlamlı günde düzenlenen neşeli ve sevgi dolu etkinliği çocuklarla birlikte gerçekleştirmiş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bu renkli etkinliğin yapılmasına katkı sağlayan başta Bodrum Kaymakamı Sayın Mustafa Çit’e, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Aslan Korkmaz’a, Hüseyin Boyacı İlkokulu Müdürü Sayın Figen Gökmen’e, çok kıymetli öğretmenlerimize, etkinliği organize eden Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzün çalışanlarına ve elbette sevgi dolu kalpleriyle bizlere her daim umut olan kıymetli öğrencilerimize teşekkür ederek tüm kız çocuklarının 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Gününü kutlarım.” dedi.

Bodrum’da ana isale hattı patladı Bodrum’da ana isale hattı patladı

Teneffüs zili çaldığında ise okulun kız-erkek tüm öğrencileri, etkinlik alanında toplanarak çalan neşeli müzikler eşliğinde hep birlikte dans etti.  Etkinlik, deve cüce oyunu ve hikâye okuma etkinliği ile sona erdi.

Muhabir: MERYEM ÖZEN