Muğla-Marmaris’te düzenlenen “Havacılık ve Turizm” toplantısında “Tatil Destinasyonu ve Havalimanlarınca Etkili Pazarlama” konuşuldu.

Toplantıya, Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha ve Ukrayna Havalimanları Birliği (AAUCA) Başkanı Petro Lipovenko ile Ukrayna’daki önemli havalimanlarının yöneticileri katıldı.

Marmaris’te düzenlenen “Havacılık ve Turizm” toplantısına katılan Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, “Türkiye’de kendimizi ülkemizde gibi hissediyoruz. Seyahat anlaşmasından sonra geliş gidişler 3 kat arttı. Ziyaretler 3 kat arttı. Charter uçuşlarında artış var” dedi.

Marmaris’teki Sentido Orka Lotus Beach Otel’de düzenlenen “Havacılık ve Turizm” toplantısında “Tatil Destinasyonu ve Havalimanlarınca Etkili Pazarlama” toplantısının açılışında konuşan YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Dalaman Havalimanı’nın Ukrayna Havalimanları Birliği (AAUCA)’nin Türkiye’den tek üyesi olduğunu belirterek, “Ukrayna’daki toplantıda Dalaman bölgesinde birliğimizin bir toplantısını yapma kararı aldık. Bugün Marmaris’te havacılık ve turizm sektörünün ortak sorunlarını ve projelerini ,ortak projelere dair görüşleri paylaşacağız. Marmaris’e gelen Ukrayna hava limanları nın tüm yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bölge turizmi açısından önemli projeleri birlikte hayata geçirmeye hazırız” diye konuştu.

Marmaris'te motosiklet kazasında yaralanan genç, yaşam savaşını kaybetti Marmaris'te motosiklet kazasında yaralanan genç, yaşam savaşını kaybetti

Ukrayna Havalimanları Birliği (AAUCA) Başkanı Petro Lipovenko, Türkiye’de bulunmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, “Birliğimiz 25 yıl önce kuruldu. 20 ülkeden 92 üyemiz var. YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç’e birliğimize katıldığı için teşekkür ediyoruz. Bu katılım ilişkilerimizi daha da geliştirecek. Ukrayna ve Türkiye her alanda işbirliği yapıyor. Türkiye bizim için havacılık sektörü açısından önemli bir ülke. Bizim öncelikli hedefimiz Dalaman havalimanına ülkemizin farklı noktalarından yapılan uçuşları artırmak. Muğla çok güzel bir kent ve ülkemizde daha fazla tanıtılmalı” diye kaydetti.

Editör: Gazete Muğla