Gündem

Togg’da internet üzerinden sipariş dönemi...

Togg’da üretim ve satışlarda sıra yedeklere geldi. Kasım sonuyla beraber 13.572 teslimat yapmayı başaran Togg, yakın zamanda internet üzerinden siparişler alabileceği söyleniyor. İşte tüm detaylar...

2023 yılında satışa çıkartılan yerli ve milli otomobil Togg, yıl sonunda beklenmedik bir zamla gündemde deprem etkisi yarattı. Yerli otomobilin T10X modeline dair planlamalar beklenildiği gibi gitmedi. Yıllık teslimatı 20 bin olması beklenen Togg için kasım ayında 13.572 teslimat adetine ulaşmış oldu.

SIRA YEDEKLERDE

KARAR’da yer alan habere göre; Sosyal medyada paylaşılanlara göre, Togg için sıra yedek talihlilere kadar gelmiş durumda. Aralık ayı için Togg üretim hedefi 5 bin olarak işaret edildi.

Aralık ayının başında yaptığı dev zamla beraber, asil talihlilerin önemli bir kısmını kaybettiği tahmin ediliyor. Zam haberiyle birlikte sosyal medyada talihliler hakkından vazgeçtiğine dair görseller paylaşmıştı. 20 bin üretim olarak hesaplanırken asil talihlilerden boşalan tarafa yedek talihlilerin geçtiği düşünülüyor.

Togg siparişlerinde tahmini olarak birkaç yüz yedek talihlinin, asil talihlinin yerine geçtiği iddia ediliyor. Bu durumun yaşanması halinde ilk sırada bulunan yedek talihlilerin kısa sürede yerli ve milli otomobil Togg'a sahip olacak.

Teslimatların hızlanmasıyla beraber Togg satışlarında internet üzerinden yeni siparişler alınabilir. CEO Gürcan Karakaş'ın açıklamalarına göre, sipariş başlangıcı için Nisan - Mayıs 2024 tarihini parmakla işaret etmişti.