Muğla Haberleri

TARİHİ MEKANLARI SEVEN, TATİLCİLERE MÜJDE…

-Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Toprak, Kurban Bayramı tatilini Yeryüzü Cenneti Muğla’da geçirecek tatilcilere müjde verdi.

-TATİLCİLER, BODRUM SUALTI ARKEOLOJİ MÜZESİ, MARMARİS MÜZESİ İLE SEDİR ADASI’NI SAAT 22.00’YE KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK

-Kurban Bayramı dönemine yönelik özel bir düzenleme de getirildi. Normal şartlarda bayramın birinci günü öğlene kadar kapalı olan müze ve örenyerleri, Kurban Bayramı’nın ilk 2 gününde ziyaretçileri ağırlayacak.
Türkiye genelinde gece açık olacak en fazla müze 7 müze ile İstanbul’da yer alıyor. İstanbul’u 5 müze ile Antalya takip ediyor
- Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Toprak:
“Tatilciler Muğla’mızın gözde tarihi mekanları olan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Marmaris Müzesi ile Sedir Adası’nı saat 22.00’ye kadar ziyaret edilebilecek”

Kurban Bayramı tatilini Yeryüzü Cenneti Muğla’da geçirecek tatilciler, Muğla’nın gözde tarihi mekanları olan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Marmaris Müzesi ile Sedir Adası’nı saat 22.00’ye kadar ziyaret edilebilecek.
Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Toprak, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin ziyaret saatlerinin 2024 yılı turizm sezonu kapsamında geç saatlere kadar uzatıldığına işaret ederek, şunları söyledi:
“Yeni uygulamaya göre, gece müzeciliği kapsamında bazı müze ve ören yerleri, ziyaretçilerini daha geç saatlere kadar ağırlayacak. Kurban Bayramı tatilini Yeryüzü Cenneti Muğla’da geçirecek tatilcilere müjde vermek istiyorum. Tatilciler Muğla’mızın gözde tarihi mekanları olan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Marmaris Müzesi ile Sedir Adası’nı saat 22.00’ye kadar ziyaret edilebilecek”
BAYRAMDA MÜZELER AÇIK OLACAK
Kurban Bayramı dönemine yönelik özel bir düzenleme de getirildiğine işaret eden Toprak, normal şartlarda bayramın birinci günü öğlene kadar kapalı olan müze ve ören yerlerinin Kurban Bayramı’nın birinci günü de ziyarete açık olacağına işaret ederek, “ Ayrıca, bayramın ikinci günü olan pazartesi günü de tüm müze ve örenyerleri ziyaretçilerini ağırlayacak. Bu düzenleme ile müze ve ören yerlerinin ziyaret saatleri genişletilerek, ziyaretçilere daha fazla hizmet sunulması amaçlanıyor”
TÜRKİYE GENELİNDE GECE AÇIK OLAN MÜZE VE ÖREN YERLERİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemelerle birlikte, Efes Örenyeri saat 00.00’a kadar, Aspendos, Patara, Side ve Hierapolis Ören yerleri ise saat 23.00’e kadar ziyarete açık olacak. İstanbul Havalimanı Müzesi ve Galata Kulesi saat 23.00’e kadar, Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ise saat 22.00’ye kadar ziyaret edilebilecek.
Öte yandan, Perge, Phaselis, Olympos, Sagalassos, Laodikeia, Knidos, Zelve-Paşabağları örenyerleri ile Antalya Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Kız Kulesi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Efes Müzesi ve Samsun Müzesi’nin ziyaret saatleri 21.00’e kadar uzatıldı. Bunun yanı sıra birçok müze ve örenyerinin ziyaret saatleri de saat 19.00 ve 20.00’ye kadar uzatıldı. Güncellenmiş ziyaret saatlerine ilişkin detaylı liste, Kurban Bayramının ilk günü itibariyle geçerli olacak.
AKSARA:Ihlara Vadisi Örenyeri, ANTALYA:Phaselis Örenyeri, Olympos Örenyeri, Patara Örenyeri, Aspendos Örenyeri, Side Örenyeri AYDIN:Milet Müzesi,Milet Örenyeri ÇANAKKALE: Troya Müzesi, Troya Örenyeri, Assos Örenyeri DENİZLİ:Hierapolis Örenyeri DİYARBAKIR:Diyarbakır Arkeoloji Müzesi GAZİANTEP: Zeugma Mozaik Müzesi, İSTANBUL:Arkeoloji Müzesi, İstanbul Havalimanı Müzesi, Galata Kulesi, Kız Kulesi, Rumeli Hisarı, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi
İZMİR:Agora Örenyeri, Efes Müzesi, Efes Örenyeri, Ayasuluk -St. Jean Örenyeri MUĞLA: Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Marmaris Müzesi, Sedir Adası NEVŞEHİR: Göreme Örenyeri, Zelve-Paşabağları Örenyeri, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Özkonak Yeraltı Şehri ŞANLIURFA: Şanlıurfa Müzesi, Haleplibahçe Mozaik Müzesi, Göbeklitepe Örenyeri TRABZON: Sümela Manastırı VAN:Akdamar Anıt Müzesi