Muğla Haberleri

‘Tarihe Genç Bakış’ Sergisi Görücüye Çıktı

SİNEM KARAKAYA- Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün himayesinde, Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)  resim bölümü öğrencilerinin Stratonikeia...

SİNEM KARAKAYA- Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün himayesinde, Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)  resim bölümü öğrencilerinin Stratonikeia Antik Kentinde çektikleri fotoğrafların sergisi Olgunlaşma Enstitüsü’nde gerçekleşti.

Milattan önce üçüncü yüzyılda kurulan Stratonikeia Antik Kenti, yeni nesil öğrencilerin ‘Tarihe Genç Bakış’ sergisiyle sanatseverlerle buluştu. 30 fotoğrafın yer aldığı sergide, Muğla’nın Yatağan İlçesi’nde bulunan Stratonikeia Antik Kenti anlatıldı.

Olgunlaşma Enstitüsü’nün tarihi bir bina olduğu için Stratonikeia Antik Kenti konulu resim sergisiyle özdeşleştirilen etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya ve okul müdürleri katıldı.

Stratonikeia Antik Kenti’nin yeni nesil öğrencilere tarihi aktarmak için böyle bir etkinlik yaptıklarını dile getiren Bilim ve Sanat Merkezi resim öğretmeni Mustafa Ceylan; “ Öğrenciler farklı ilçelerden gelip hafta sonu düzenlediğimiz etkinlikte yapılan çalışmaları sergilemek istedik. Serginin asıl amacı yeni nesil öğrencilerin tarihe ve müzeciliğe ilgisini arttırmak. Asıl amacımız kara kalem çalışması yapmaktı. Hava şartlarından dolayı yapamadık. O an elimizde bulunan teknolojik alet telefonlarla, nasıl sanatsal alete dönüştürebiliriz diye düşündük. Elimizdeki malzemeyi kullanarak sanat nasıl yapılır diyerek öğrencilerimize verdiğimiz kısa fotoğraf dersinden sonra çekimlere başladık. Öğrenciler kendi gözlerinden tarihe genç bakışlarıyla kendi düşüncelerini aktarmaya çalıştılar. Kültürel varlıklarımızı korumak ve onları sanatla buluşturup tanıtmayı hedefledik. Son olarak da öğrencilerimizin sadece dört duvar arasında okulda veya okul benzeri kapalı alanlarda değil de yaşayarak, görerek ve hissederek hatta yeri geldi mi toplayarak bu tür çalışmalarla geziler düzenleyerek öğrencilerin öğrenmesini daha da artırmak ve kontrol etmek lazım” dedi.

Tarihi konulu olan sergiyi tarihi mekânda yapmak istediklerini belirten Bilim ve Sanat Merkezi görsel sanatlar öğretmeni Sena Aybüke Yanmadık; “ Bu etkinliği Olgunlaşma Enstitüsü’nde yapmamızın sebebi buranında tarihi bir yer olduğunu göstermek amacımızdı. Sergimizde tarihi konulu bu yüzden Olgunlaşma Enstitüsü’nü seçtik” dedi.