CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yüz yıldan bu yana taşıma su ile hayatlarını sürdüren Taşlıca Mahallesi sakinleri, evlerine gönderilen su faturasıyla şok oldu.Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) tarafından, kullanmadıkları suyun fatura edilmesinin şaşkınlığını yaşayan mahalleliler, su borçlarına itiraz etmeye hazırlanıyor. Marmaris’e 56 kilometre uzaklıktaki Taşlıca Mahallesi, bir asırdır su sıkıntısı yaşıyor. Mahalleliler yıllardır eşek yardımıyla gölet ve kuyulardan çektikleri suyla ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken, yaz mevsiminde ise azalan su nedeniyle 5 kilometre ilerideki Söğüt Mahallesi'nden, traktöre bağladıkları tankerle su taşıyor. 

Daha önce köy olan Taşlıca, 2014 yerel seçimleri sonrası Muğla’nın büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından mahalle oldu. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü görevlileri 2 gün önce köye gelip, 10 yıl önce köy muhtarlığı tarafından döşenen fakat su akmayan şebeke sayaçlarını okuyup fatura çıkardı.Yaklaşık 80 eve 3 ile 130 lira arası borç çıkaran MUSKİ görevlileri, faturaları ev sahiplerine verdi. Kullanmadıkları suyun faturasıyla şaşkına dönen vatandaşlar, durumu mahalle muhtarı Sadi Altınışık’a bildirdi.

Sadi Altınışık gazetecilere yaptığı açıklamada, "MUSKİ yetkilileri dün mahallemize gelerek sayaçları gezdiler ve vatandaşlara su faturası çıkardılar. Ancak MUSKİ, su vermediği halde 80 eve su faturası çıkarttı. Bazı evlere de borcunuz yok dediler. Bizim köyümüz bir asra yakın susuz. Mahalleye 2010 yılında göletin suyu arıtılarak döşenen su şebekesinden 2 aya yakın su verdik. Göletimizde şu anda çok az su var. Bu faturalara itiraz edeceğiz, yanlışın düzeltilmesini istiyoruz" dedi.

Mahallelilerden Gülfem Cengiz, yaz mevsiminde tankerlerle 50 TL ücretle 3 ton su getirdiklerini söyleyip, köyün su sorununun çözülmesini istedi. Kuyulardan eşeklerle su taşıdıklarını ifade eden Cengiz, kuyu sularının artezyenle köye basılarak sorunun çözülebileceğini ifade etti. Mahalleye yapılan gölette ise su içmek için gelen vahşi hayvanların leşlerinin bulunduğunu dile getiren Cengiz, devletten yardım elinin uzatılmasını istedi.

Adına 130 TL su faturası kesilen Abdullah Öner ise evinde musluktan en son 3 yıl önce muhtarlık tarafından 2 ay süreyle verilen suyun aktığını, bu suyun parasını da ödediğini belirtti. Belediye şebekesi olmadığı halde MUSKİ tarafından gönderilen faturaya itiraz edeceğini kaydeden Öner, yaşadıklarından sonra mahalleye şebeke gelse bile su kullanmayacağını öne sürdü.

Öte yandan, konuyla ilgili açıklama yapan MUSKİ yetkilileri, sistemsel hatadan dolayı yanlışlıkla fatura çıkartıldığını, mağdur olan vatandaşların paralarının iade edileceğini söyledi.

Editör: Gazete Muğla