Çevreye ve üretenlere saygılı süreçler yoluyla elde edilen iyi, temiz ve adil gıdayı destekleyen İtalya merkezli Slow Food Uluslararası Ağı kapsamında faaliyet gösteren Slow Food Muğla Yeryüzü Pazarı Topluluğu, Türkiye’nin beşinci yeryüzü pazarını Muğla merkez ilçesi Menteşe’de Tarihi Arasta Bölgesinde açmıştı.

Menteşe Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve Muğla Ticaret Borsasının büyük destek sağladığı pazarda; yerel üreticiyi desteklemek, ata tohumları korumak, Arasta bölgesini canlandırmak ve kültürel ve geleneksel dokunun korunmasına katkıda bulunulması hedefleniyor.

Yeni yıl dolayısıyla bu İnsan Hakları Parkında düzenlenen Slowfood Yılbaşı Pazarına Muğla Valisi İdris Akbıyık ve eşi Sevim Akbıyık, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk katıldı.

Muğla Valisi İdris Akbıyık ve eşi Sevim Akbıyık, Slowfood Yılbaşı Pazarında yerel üreticilerin tezgahlarını tek tek gezdi. Üreticilerden ürünler hakkında bilgi aldı.

“MUĞLA’MIZDA GÜZEL ÇALIŞMALAR VAR”

Zeytinyağı tadım etkinliğine katılan Muğla Valisi İdris Akbıyık, tüm yerel üreticileri tebrik etti. Vali Akbıyık, “Hem kaliteli zeytinyağı nasıl olur onu öğrendik hem de Muğla’mızın tarihin derinliklerinden gelen bu yöresel organik ürünlerini el sanatlarını gördük. Sanayileşen dünyada bizim mahalli, yöresel, doğal ve organik ürünlerimizi yaşatmak, tatmak ve kullanmak günümüzde artık çok önemli. Eminim ki bu pazar 2 bin, 5 bin ziyaretçiyi bulacaktır. Muğla’mızda bununla ilgili güzel çalışmalar var. Bütün üreticilerimiz bunu pazarlayanları bunu devam ettirenleri tebrik ediyorum. Tüm vatandaşlarımızın yeni yılını kutluyoruz” dedi.

“HEDEFİMİZ BİN, BİN 500 ÜZERİNDE ZİYARETÇİ ALMAK”

Slow Food sorumlusu Gürkan Tetik ise “Umarım pazarımız 2024’te daha iyi yerlere gelir. Hedefimiz bin, bin 500 üzerinde ziyaretçi almak. Ekip arkadaşımız rehber Mehmet İlhan’ı da özlemle anıyoruz” dedi.

MEHMET İLHAN İÇİN LOKMA HAYRI YAPILDI

CHP, hafta sonu Muğla'da kampa girecek CHP, hafta sonu Muğla'da kampa girecek

Ayrıca; Pazarda geçtiğimiz ay kazada hayatını kaybeden Maden İş Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Osman İlhan’ın oğlu Turist Rehberi Mehmet İlhan için lokma hayrı yapıldı.

Editör: Beritan Yücel