Saadet Partisi Muğla İl Başkanlığı, Konakaltı Kültür Merkezi’nde Genel Başkan Yardımcısı Av. Bülent Kaya’nın katılımıyla İl Divan Toplantısını gerçekleştirdi. Aylık çalışmaların değerlendirildiği toplantıda konuşan Kaya, iktidarı eleştirerek, “Hangi ampulü söndürürüz de elektrik faturası daha az gelir diye düşünen bir ülkede, asıl söndürülmesi gereken ampul Ak Parti ampulüdür” diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Bülent Kaya, Konakaltı Kültür Merkezi’nde İl Divan Toplantısında partililerle buluştu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa; İl Başkanı Cebrail Tümenci, Kadın Kolları Başkanı Saliha Güzel ve partililer katıldı.

MSKÜ önemli bir başarıya imza attı MSKÜ önemli bir başarıya imza attı

Programda pandemi dolayısıyla yapılamayan toplantının uzun bir aradan sonra yüz yüze yapıldığı ifade edildi ve teşkilatın aylık çalışmalar değerlendirildi.

“SAADET PARTİSİ, ÜLKENİN YANGIN YERİNE DÖNMESİNİ ENGELLEYEN BİR SİGORTA PARTİSİDİR”

Genel Başkan Yardımcısı Av. Bülent Kaya, “Mart ayı çalışmalarımızı değerlendirdiğimiz aylık divan toplantımızda bir aradayız. Bu toplantımızı Türkiye’nin her geçen gün siyasi iktidar tarafından bir çıkmaza sokulduğu dönemde yapıyoruz. Onun için ülkenin hem ekonomik anlamda hem de sosyal anlamda geldiğimiz nokta itibariyle Türkiye’nin sigortası olan bir partiye olan ihtiyacı her geçen gün artıyor. Bir evin ya da bir iş yerinin sigortası yangında o yerin yanmasını engelliyorsa Saadet Partisi de ülkenin yangın yerine dönmesini engelleyen bir sigorta partisidir” diye konuştu.

“BU ÜLKEYE EN FAZLA MALİYETİ OLAN AMPUL, AK PARTİ’NİN AMPULÜDÜR”

Sözleriyle iktidarı eleştiren Kaya, “Bugün 20 yıldır iktidarda olan bir hükümet tarafından bir ülke var. Sanki daha dün iktidara gelmiş gibi vatandaşa sabır tavsiye eden iktidarla karşı karşıyayız. Oysa, biz bugünlere 20 yıldır Ak Parti uygulamalarının bir sonucu olarak geldik. Bugün enflasyonla mücadele ediyorsak, pazarda satın alınamayan ürünlerle mücadele ediyorsak, çiftçimiz hayvan besleyemiyorsa, mahsul tarlada kalıyorsa, akaryakıt zamların dolayı toplu taşıma ihtiyacı duyuyorsak, hangi ampulü söndürürüz de elektrik faturası daha az gelir diye düşünen bir ülkede asıl söndürülmesi gereken ampulün Ak Parti ampulü olduğunu bilerek bugünlere yeni bir start vermek durumundayız. Çünkü bu ülkeye en fazla maliyeti olan ampul, Ak Parti’nin ampulüdür. 20 yıllık bir iktidarlık döneminde 1 trilyona yakın bir parayı faize aktarmış bir iktidardan bahsediyoruz” dedi.

“AK PARTİ İKTİDARININ SONU GÖRÜNDÜ”

Saadet Partisi’nin iktidara geleceğini söyleyen Kaya, “Türkiye’yi ekonomik olarak bitiren, tarım, hayvancılık ve çiftçilikte bu hale getiren, memurun, emeklinin, işçinin satın alma gücünü düşüren, her geçen gün işsizliği arttıran iktidarın dönüp dolaşıp ‘Düzeltirse yine biz düzeltiriz’ demesi siyasi bir iki yüzlülüktür. Bu sebeple, sorunların sebebi olanların sorunları çözmesi mümkün değildir. Ak Parti iktidarının sonu görünmüştür. Önemli olan yeni iktidarın ne şekilde inşa edileceğidir. Bu inşa sürecinde en önemli partilerden biri de Saadet Partisidir. Saadet Partisi’nin bir an önce iktidara taşınması mecburiyetiyle karşı karşıyayız” diye konuştu.

“ESAS KRİZ VAR OLAN GIDAYI SATIN ALAMAMA KRİZİDİR”

Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, son olarak şunları söyledi: “Ülkemiz açısından belki gıda krizi bugün için söz konusu olamayabilir, birkaç yıl sonra olabilir ama esas kriz var olan gıdayı satın alamama krizidir. Raflarda bulunan ay çiçek yağını, kasap da bulunan eti alamadıktan sonra, bu gıda olsa ne olur olmasa ne olur. Var olan gıdalara ulaşamama sorunu yaşıyoruz. 2023 seçimlerine doğru gidiyoruz. Bu seçim tarihi bir seçim olacak. Eğer bu kavşağı da kaçırırsak geri dönüş maliyetlerinin çok yüksek olduğunun hep birlikte bilincinde olmamız lazım.”

Editör: Gazete Muğla