Muğla Haberleri

RUS TURİSTİN, CESEDİ UÇURUMDAN GÜÇLÜKLE ÇIKARTILDI

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 17 Ağustos'ta kaldığı otelden çıkarak bir daha dönmeyen Rus turist Natalya Somova’nın 14 gün sonra cansız bedenine ulaşılmıştı.

Talihsiz kadının cenazesi, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve AFAD ekipleri tarafından yaklaşık 100 metrelik uçurumdan alınarak helikoptere konduğu öğrenildi.

Helikopter tarafından Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen cesedin, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi, Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın ise sürdüğü öğrenildi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 17 Ağustos'ta kaldığı otelden çıkarak bir daha dönmeyen Rus turist Natalya Somova’nın 14 gün sonra cansız bedenine ulaşılmıştı, talihsiz kadının cenazesinin, Jandarma Arama Kurtarma ve AFAD ekipleri tarafından yaklaşık 100 metrelik uçurumdan güçlükle çıkartıldığı bildirildi.

14 Boyunca, Rus turistin bulunması için operasyonun koordinasyonunu yapan Muğla AFAD İl Müdürlüğünün sosyal medya hesaplarından şu açıklama yapıldı:

“Marmaris'te bir otelde konaklayan Rus vatandaşı Natalıa Somova hakkında 19.08.2024 günü saat 23:00 sıralarında Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğünce kayıp ihbarı yapılmıştır. Alanda yapılan detaylı arama sonucunda 31.08.2024 tarih saat 13.00 civarında şahıs ölü olarak bulunmuştur. Arama faaliyetlerimiz sona ermiş olup adli süreç devam edecektir. Bölgenin tamamında AFAD, Jandarma, STK (Mag Ame, Akut, Mabke, Afed, Güvenli Hayat Derneği, Zirve Dağcılık), Emniyet ekipleri ve Kıyıdan Sahil Güvenlik ekiplerince arama tarama faaliyeti gerçekleştirilmiştir. Arama çalışmalarına 31.08.2024 gününe kadar 245 personel, 57 araç, 32 DRONE, 1 İHA, 3 Deniz aracı ve 10 Köpek katılmıştır. Mag Ame Datça ekibi başta olmak üzere, arama kurtarma çalışmalarına katılan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile STK'lara teşekkür ederiz”

KIRIK CEP TELEFONU BULUNMUŞTU

AFAD koordinesinde, ilçedeki STK lar ve İçmeler mahallesinde yaşayan ve bölgeyi iyi bilen gönüllülerin de katılımı ile dün sabah saatlerinde önce telefonu bulunan ardından da izler takip edilince Rus turistin cansız bedenine ulaşılmıştı.

JAK TİMLERİ CESEDİ ALMIŞTI

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 17 Ağustos'ta kaldığı otelden çıkarak bir daha dönmeyen Rus turist Natalya Somova’nın 14 gün sonra cansız bedenine ulaşılmıştı. Çok sarp olan bölgede talihsiz kadının cenazesi, nöbetçi savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından, Jandarma Arama Kurtarma ve AFAD ekipleri tarafından yaklaşık 100 metrelik uçurumdan alınarak Emniyet Genel Müdürlüğüne ait helikoptere konmuştu. Helikopter tarafından Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen cesedin, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildiği öğrenildi. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma ise sürüyor.