Gündem

RTÜK Başkanı duyurdu: Yaş sınırlaması ve sansür geliyor!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, önemli açıklamalarda bulunarak haber bültenlerine yaş sınırlaması ve sansür uygulamasının geleceğini duyurdu. Gündüz kuşağı programlarına ilişkin de dikkat çeken ifadeler kullanan Şahin, RTÜK'ün bu konuda son raddede olduğunu vurguladı.

Haberlere Yaş Sınırlaması: Haber bültenlerine saat aralıklarına göre +13 ve +18 yaş sınırlaması getirilecek.
Sansür Uygulaması: Şiddet içeren veya aileye uygun olmayan haberlerde "bip" sesi ile sansürleme yapılacak.

Gündüz Kuşağı Programları: Gündüz kuşağı programlarında kadın hijyeni, eğitimi, meslek edinimi gibi konularda daha fazla içerik üretilmesi teşvik edilecek. RTÜK, bu programlarda artan ceza uygulamalarına dikkat çekerek, yapımcıların ve izleyicilerin de sorumluluk almasını istedi.
Ebubekir Şahin'in Açıklamalarından Öne Çıkanlar:

Haberlere Yaş Sınırlaması ve Sansür Gerekçesi: Bazı haber bültenlerinin çocukların izlemesi için uygun olmadığı ve aileleri rahatsız edebilecek görüntüler içerdiği değerlendirilmesi.
Gündüz Kuşağı Programlarına Eleştiri: Bu programların içeriğinin problemli olduğu ve izleyicilere yeterince fayda sağlamadığı görüşü.
RTÜK'ün Rolü: RTÜK'ün yayıncılık sektörünü düzenlemek ve denetlemek için elinden geleni yaptığı ve ihlallere karşı gereken cezaları verdiği vurgusu.
Yapımcıların ve İzleyicilerin Sorumluluğu: Gündüz kuşağı programlarının içeriğinin iyileştirilmesi için yapımcıların ve izleyicilerin de rol alması gerektiği çağrısı.
Sonuç:

RTÜK'ün bu yeni uygulamaları haber bültenlerinin içeriğini ve gündüz kuşağı programlarının formatını önemli ölçüde etkileyecek gibi görünüyor. Gelecekte bu alanda nasıl bir değişim yaşanacağı ise merak konusu.