Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken paylaşım: Kriz Varsa...

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken paylaşım: Kriz Varsa...
Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medyada gündem olan "ekonomi krizine rağmen AVM'ler ve restoranların dolu olması" paradoksuna, gelir eşitsizliğine dikkat çeken çarpıcı bir cevap verdi.

Demirtaş, 80 milyonluk Türkiye nüfusunu kabaca 3 gruba ayırarak şu şekilde analiz etti:

10 Milyon Zengin: Demirtaş'a göre AKP döneminde bu grup, servetlerini katlayarak "ultra zengin" hale geldi. Bu grup, AVM'lere daha sık gidiyor, daha fazla araba alıyor ve daha uzun tatillere çıkıyor.

20 Milyon Orta Direk: Demirtaş, orta direğin AKP iktidarıyla birlikte "süpürüldüğünü" ve yoksullaştığını savunuyor. Bu grubun AVM'lere ve restoranlara gitme sıklığı ve harcama gücü azaldı.

50 Milyon Fakir: Nüfusun büyük çoğunluğunu oluşturan bu grup ise yoksulluk sınırının altında yaşıyor ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor.

Demirtaş'ın argümanına göre, AVM'ler ve restoranlar dolu, ancak bu kalabalıklar aynı insanlardan oluşmuyor. Zenginler, harcama güçlerini artırarak AVM'leri ve restoranları doldururken, yoksul kesim bu mekanlara gitme imkanına sahip değil. Bu durum, Türkiye'deki gelir eşitsizliğinin artan boyutunu gözler önüne seriyor.

Demirtaş'ın bu açıklaması, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve birçok kullanıcı tarafından haklı bulundu. Eşitsizlik sorununun Türkiye ekonomisi için ne kadar önemli olduğuna dair farkındalığı artırmaya katkıda bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 1760 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.