Muğla Haberleri

PARAMOUNT OTEL’DE YENİDEN ÇED SÜRECİ

BERİTAN YÜCEL---Sedat Peker’in gündeme getirdiği Be Premium Bodrum Hotel olarak işletilen ve içinde Paramount Otel’in bulunduğu dev turizm tesisinin kapasitesinin artırılması için yeniden ÇED Süreci başladı.Organize suç örgütü...

BERİTAN YÜCEL---Sedat Peker’in gündeme getirdiği Be Premium Bodrum Hotel olarak işletilen ve içinde Paramount Otel’in bulunduğu dev turizm tesisinin kapasitesinin artırılması için yeniden ÇED Süreci başladı.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in gündeme getirdiği Be Premium Bodrum Hotel olarak işletilen ve içinde The Bodrum by Paramount Hotels & Resorts'un bulunduğu dev turizm tesisinin kapasitesini artırmak için yeniden harekete geçildi. Torba Mahallesinde maliye hazinesine kayıtlı devlet ormanı niteliğindeki arazide bulunan Ünico Sigortaya ait Turizm Konaklama Tesisi (Be Premium Bodrum Hotel) Projesinin tanıtım dosyası hazırlandı. ÇED onayı için Muğla Valiliğine sunuldu. Turizm konaklama tesisinin 249 odadan 315 oda kapasitesine çıkarılması için toplam yatırım tutarı 6 milyon TL olarak belirlendi.

ÇED SÜRECİ BAŞLATILDI

Tesisin, Muğla Valiliğine sunulan proje tanıtım dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 16. maddesi doğrultusunda incelendi ve ÇED Süreci başladı. Projeyle ilgili Muğla Valiliğine sunulan tanıtım dosyasında şu ifadelere yer verildi: “Proje Tanıtım Dosyası; kara alanında mevcut turizm konaklama tesisini kapsamaktadır.

Turizm konaklama tesisinde mevcut durumda; sadece güneşlenme ve denize girme amaçlı olarak kullanılan ahşap iskeleler bulunmaktadır.

Ahşap iskeleler takılıp sökülebilir nitelikte ve tamamı ahşap malzeme veya çelik boru kazık üzerine ahşap kaplama kullanılarak inşa edilmiştir.

ÇEVRE KANUNU MEVZUATINA UYULACAKTIR

Güneşlenmek, denize girmek ve sportif faaliyetlerde bulunmak amacıyla kullanılan iskelelere; tekne, yat vb. konaklama ve/veya barınma amacıyla deniz taşıtı bağlanması söz konusu değildir. Ahşap iskeleler sadece güneşlenme ve denize girme amaçlı olarak kullanıldığından; Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği listesinde yer almayan, ticari amaçlı liman, iskele, rıhtım ve dolfenler, (güneşlenme, sportif amaçlı iskeleler ve şamandıralar hariç)” maddesi kapsamında yer almamaktadır. Turizm faaliyetinde; 3621 sayılı Kıyı Kanunu, 3194 sayılı İmar Kanunu ve ilgili mevzuatı, 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu ile 2872 sayılı Çevre Kanunu ve ilgili mevzuatına uyulacaktır”