Muğla Haberleri

Öğrenciler, Velilerden Meslek Öğreniyor

SİNEM KARAKAYA- Menteşe Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu 6/D öğrencileri, velilerden meslek öğreniyor. Okulun Türkçe öğretmenlerinden...

SİNEM KARAKAYA- Menteşe Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu 6/D öğrencileri, velilerden meslek öğreniyor. Okulun Türkçe öğretmenlerinden Neslihan Sül, bu kez öğrencilerine değil, velilere ödev vererek onlardan sınıfta meslek tanıtmalarını istedi. Öğretmen Sül’ün ilk kez yaptığı bu uygulama öğrenciler tarafından ilgiyle karşılandı.

Meslekleri öğretmenlerinden değil ebeveynlerinden öğrenen öğrenciler, dersi dikkatle dinleyerek merak ettiklerini giderdi.

Daha önce kitap okuma etkinliği düzenleyerek velilerden okudukları kitabı sınıfta tanıtmasını sağlayan Türkçe öğretmeni Neslihan Sül, meslek tanıtımını ilk defa uyguladığını belirtti. Aynı zamanda öğrencilerinin erken yaşta meslekleri tanımasını istediğini belirten Sül, velilerin öğrencilerle daha fazla vakit geçirmesinin faydalı olduğunu vurguladı.

Bu etkinliğin amacının velilerle öğrencilerin daha fazla birlikte olmasını sağlamak olduğunu söyleyen Türkçe Öğretmeni Neslihan Sül; “ Velileri derse dâhil ederek ve yaptığı mesleği tanıtmasını sağlayarak öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz. Bu şekilde çocuklar,  hem aileleri geldiği için, onlarla birlikte vakit geçirdikleri için mutlu oluyorlar. Hem de farklı meslekleri daha erken yaşta tanıma fırsatı buluyorlar. Her derste bir veli anlatıyor. Daha önce buna benzer bir etkinlik yapmıştım. O, kitap okuma etkinliğiydi. Yine aynı şekilde veliler kitap tanıtımı için derse girmişlerdi. Okudukları kitapları kendi öğrencisiyle beraber sınıfta tanıtmışlardı. Çok verimli geçen bir etkinlikti. Meslek tanıtımını ilk kez gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili güzel geri dönütler alacağımıza inanıyorum. Umarım çocuklarım geleceğe daha iyi hazırlanır” şeklinde konuştu.

Öte yandan bizde Muğla Gazetesi olarak etkinliğe katılıp öğrencileri Gazetecilik mesleği hakkında bilgilendirdik.