Muğla Haberleri

Muğla'ya “otomatik kalp masajı cihazı" bağışı

-Deprem bölgesinde TSK çıkarma gemisi TCG Bayraktar'da, hastanenin koordinatörlüğünü yapan Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Acil Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Gökhan Kaya’nın girişimleri ile Yatağan Devlet Hastanesine, Sıtkı Koçman Vakfı aracılığı ile yardımseverler tarafından otomatik CPR( kalp masajı) cihazı bağışlandı.

Kahramanmaraş merkezli, 10 ilin etkilendiği depremlerin ardından Muğla’dan giden gönüllü sağlık çalışanlarının yüzer hastaneye dönüştürdüğü TSK çıkarma gemisi TCG Bayraktar'da, hastanenin koordinatörlüğünü yapan Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Acil Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Gökhan Kaya’nın girişimleri ile Yatağan Devlet Hastanesine, Sıtkı Koçman Vakfı aracılığı ile yardımseverler tarafından otomatik CPR( kalp masajı) cihazı bağışlandı.

KESİNTİSİZ KALP MASAJI YAPIYOR
Yatağan Devlet Hastanesi Başhekimi Dâhiliye Uzmanı Doktor Hurşide Uslu, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:
“Yatağan Devlet Hastanesi, sağlık hizmetlerini daha da güçlendiren yeni bir cihazla donatıldı. Sıtkı Koçman Vakfı aracılığı ile yardımseverler tarafından hastaneye bağışlanan otomatik CPR( kalp masajı) cihazı, acil durumlarda kullanılabilecek ek bir destek aracı olarak hastane envanterine eklendi. Otomatik CPR cihazı, ani kalp durması yaşayan, solunum veya kan dolaşımı durmuş bir hastayı hayata döndürmek için harici olarak kesintisiz ve etkili kalp masajı sağlamak için kullanılmaktadır. Bu bağış, hastanenin mevcut sağlık hizmetlerine önemli bir katkı sağlamakla birlikte, acil durumlarda daha etkili ve hızlı bir müdahale için ek bir destek sunuyoruz”

TCG BAYRAKTAR GEMİSİNİN KAHRAMANLARI
Kahramanmaraş merkezli, 10 ilin etkilendiği depremlerin ardından Muğla’dan giden gönüllü sağlık çalışanlarının yüzer hastaneye dönüştürdüğü Türk Silahlı Kuvvetlerine ait çıkarma gemisi TCG Bayraktar'da yaklaşık 110 yatağa sahip, sıfırdan bir acil servis ve 10 yataklı bir yoğun bakım ünitesi kurulmuştu ve yüzen hastanede bir ameliyathane de mevcuttu.
Gemide, depremin ilk günlerinde 7 doktor ve 65’e yakın personel görev yapmış, ilerleyen günlerde bölgeye ulaşan gönüllü doktorla bu sayı artmıştı.
Türk Silahlı Kuvvetlerine ait çıkarma gemisi TCG Bayraktar'da görev yapan doktorlar tarafından Erzin, Dörtyol, İskenderun, Arsuz ve Belen ilçesini kapsayan bir alanda yaşayan depremzedelere hizmet verilmişti, gemide o dönemde günlük 600-700 depremzede hastaya bakıldığı öğrenildi.