whatsapp-image-2024-09-09-at-09-30-18.jpeg

MSKÜ'de  “tacizci hoca” üniversiteden atıldı! MSKÜ'de “tacizci hoca” üniversiteden atıldı!

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin ilk tespitlerine göre, Menteşe İlçesi Sarnıç Köyü yakınlarında çıkan yangında 4 üreticiye ait 800 kovan zarar gördü, bin civarında kovan ise dumandan etkilendi.
Alınan Bilgiye göre, Muğla’nın Menteşe İlçesinin Sarnıç Mahallesinde çıkan bu sabah saatlerinde kontrol altına alınan orman yangında arı kovanları zarar gören arıcıların tespiti için Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince tespit çalışması başlatıldı.
Tarım Müdürlüğü ekiplerinin 2 gün boyunca sahada yaptığı İlk tespitlere göre yangında 4 üreticiye ait 800 kovan zarar gördü, bin civarında kovan ise dumandan etkilendi.

YANGIN GÜÇLÜKLE KONTROL ALTINA ALINDI
Muğla’nın Menteşe ilçesinde sarp arazide ormanlık alanda Cumartesi günü başlayan orman yangını bu sabah saatlerinde kontrol altına alındı.
Yangın gece boyunca Sarnıç köyü ve Zeytinköy arasında kalan Kartal Kanyonunda ulaşımın olmadığı noktalarda zayıflamış şekilde etkisini devam ettirdi.
Gece boyunca yer ekipleri karadan ulaşabildikleri noktalara hortum çekerek müdahale etti. Karadan ulaşımın olmadığı noktalara gece görüşlü 2 helikopter havadan müdahale etti. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kanyon içindeki yanma ve tütmelere havadan müdahale edilmeye başlandı. Yangın kontrol altında. Kanyon içinde ulaşımın olmadığı noktalardaki tütmeler soğutuluyor.

whatsapp-image-2024-09-09-at-09-30-17-1.jpeg

YANGIN
Edinilen bilgiye göre, Muğla’nın Menteşe İlçesinin Sarnıç Mahallesi yakınlarında Cumartesi günü saat 12.50 sıralarında çıkan orman yangını rüzgarın da etkisi ile kısa sürede büyümüştü.
Yangın ihbarının ardından bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri ve Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edilmişti. Yangında yerleşim yerlerine tehdidinin bulunmadığı öğrenilmişti. Yangında yüzlerce arı kovanı alevlere teslim olurken, bölgedeki arıcılar büyük üzüntü yaşamıştı, yangında orman içinde bulunan dağ çiftlik evi de yanarak kullanılmaz hale gelmişti.

Editör: Gazete Muğla