2024-2025 eğitim öğretim yılı İlköğretim Haftası programı, Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreniyle başladı. Çelenk sunma törenine, İl Milli Eğitim Müdürümüz Emre Çay'ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ile Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, il/ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'ın öğrenciler eşliğinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

whatsapp-image-2024-09-09-at-10-15-37.jpeg

Törende Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlangıcı dolayısıyla yayımladığı mesaj okundu. Bakan Tekin mesajında, “Öncelikle yeni eğitim öğretim yılının öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Birbirimize, öğrencilerimize, okullarımıza ve derslerimize yeniden heyecanla kavuştuğumuz bu yeni başlangıç, inşallah hepimiz için başarılı, hayırlı, verimli ve keyifli geçer.

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı'na Türk eğitim tarihinde bir dönüm noktası oluşturacağına inandığımız 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' ile adım atıyoruz. Eğitim öğretim programlarımızı çağın gereklerine uygun biçimde yeniden hazırladık ve yüzde otuz beş oranında sadeleştirdik. Beceri temelli bu modelin getirdiği dönüşümün eğitim sistemimizin bir çok meselesine çözüm sağlayacağını inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

MUSKİ açıkladı: Saatlerce su kesintisi olacak! MUSKİ açıkladı: Saatlerce su kesintisi olacak!

whatsapp-image-2024-09-09-at-10-15-37-2.jpeg

Çelenk sunma töreninin ardından Muğla Valisi İdris Akbıyık’a ziyaret gerçekleştirildi.

Muğla’da 690 resmi, 160 özel okul olmak üzere toplamında 850 okul 14 bin 24 Öğretmen olmak üzere toplamında 168 bin 62 öğrenci ders başı yaptı.

Editör: Beritan Yücel