Muğla'daki nefes kesen operasyonda 9 kişi tutuklandı

Muğla'daki nefes kesen operasyonda 9 kişi tutuklandı
 MUHABİR
Muğla İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Muğla merkezli olarak 4 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen nefes kesen operasyonda işletmelere baskı kuran 14 şüphelinin 9'u tutuklandı, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Muğla merkezli olarak 4 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen nefes kesen operasyonda gözaltına alınan 14 şüphelilerden 9'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Alınan bilgiye göre Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Şuçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde, Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Muğla kent merkezinde faaliyet gösteren işletmeler üzerinde baskı kuran suç örgütüne yönelik operasyon için harekete geçmiş ve operasyon da 14 kişi gözaltına alınmıştı. Jandarmadaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 9'u tutuklanarak Muğla E Tipi Cezaevine gönderildi. 5 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

whatsapp-image-2024-09-28-at-13-11-17.jpeg

KOMANDOLARDAN NEFES KESEN OPERASYON
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Muğla, Trabzon, Antalya ve İzmir’de eş zamanlı olarak düzenlenen Muğla İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen nefes kesen operasyonda, narkotik köpekleri de kullanılmıştı. Muğla İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görevli “Zıpkınlar” Komando taburu tarafından Dünyaca Ünlü Akbük Plajında düzenlenen operasyonda ise suç örgütüne ait Akbük Plajındaki Tiny House’larda Jandarma Narkotik Köpeği “Azot” tarafından uyuşturucu madde ele geçirilmişti. Operasyonda Tiny House’larda ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve operasyon anı ise İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından sosyal medya hesabından bir video ile paylaşıldı.

whatsapp-image-2024-09-28-at-13-11-18-1.jpeg

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer vermişti:
"Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Muğla İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu Muğla merkezli Trabzon, Antalya ve İzmir’de elebaşılığını Ahmet Tanyel’in yaptığı “Yılmazlar” suç örgütüne yönelik “Kuyu-29” operasyonları düzenlendi. Düzenlenen operasyon sonucu 14 şüpheli yakalanırken şüphelilerin Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik baskı ve cebir kullanarak; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten yaralama, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve nitelikli yağma suçlarını işledikleri tespit edildi. Operasyon sonucu; 2 ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız av tüfeği muhtelif miktarda uyuşturucu madde, çok sayıda cep telefonu, senet, ruhsat, plaka, POS cihazı ve hard disk ele geçirildi"

Bu haber toplam 32 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.