Muğla Haberleri

Muğla’daki eczanelerde maskeler yok satıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “ülkemizde de Koronavirüs vakası görüldü” açıklamalarının ardından Muğla’daki eczanelerde maske, dezenfektan...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “ülkemizde de Koronavirüs vakası görüldü” açıklamalarının ardından Muğla’daki eczanelerde maske, dezenfektan ve kolonya gibi ürünler tükendi.

Sinem Karakaya

Muğla’daki eczanelerde maske ve dezenfektan ilaçlar tükendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “ülkemizde de Koronavirüs vakası görüldü” açıklamalarının ardından paniğe sebep olan hastalık sebebiyle eczanelerde maskeler tükendi. Koronavirüs ve diğer virüslerden korunmanın yollarının başında kişisel hijyenin geldiğini belirten eczacılar, depolardan maske tedarik edememekten şikâyetçi. Yaşlısından gencine, öğrencisinden çocuğa kadar herkesin maske arayışına girdiği Muğla’da ilerleyen günlerde Koronavirüsün ülkemizi nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

KOLONYA SATIŞINDA DA ARTIŞ YAŞANDI

Dünyayı adeta tehdit eden Corona virüsünün en son Türkiye'de görünmesiyle birlikte Muğla’da da vatandaşlar tedbir amaçlı maske, kolonya ve dezenfektan almak için eczanelere akın etti. Eczanelerde maskelerin tükenmesinin ardından, uzmanların tavsiyeleri doğrultusunda kolonya satışlarında da artış yaşandı. Vatandaşlar, kolonya satan işyerlerinin önünde uzun kuyruklar oluştururken, esnaflar uzun süre satamadıkları kolonyaları bir günde sattı.