Muğla Haberleri

Muğla’da şubeler kura çekimi ile belirlendi

Muğla Millî Eğitim Müdürlüğünün geçtiğimiz yıllarda il genelinde uygulamaya koyduğu anaokulu, anasınıfları ve uygulama anaokullarında kura ile şube belirleme işlemi, tüm Muğla’da saat 10.30’da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Muğla ili genelinde resmi ilkokul, bağımsız anaokulu ve bünyesinde ana sınıfı bulunan okullarda gerçekleştirilen kura işlemi, okullarda oluşturulan Şube Belirleme Komisyonu tarafından velilerin huzurunda, 28 Ağustos 2024 Perşembe günü saat 10.30'da eş zamanlı olarak yapıldı.

İl Müdürü Emre Çay, Öğrencilerle Birlikte Kura Çekti

İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe ilçesinde Şemsiana Anaokulunu ziyaret ederek şube belirleme kuralarına katılan velilerin ve öğrencilerin heyecanına ortak oldu. İlk kurayı öğrencilerle birlikte çeken İl Müdürü Emre Çay, şube ve öğretmen belirleme kuralarının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

Okul öncesi eğitimin önemine değinen İl Müdürü Emre Çay, “En büyük önceliğimiz olan öğrencilerimiz ve siz değerli velilerimiz ile birlikte çektiğimiz bu kuralar ile uzun soluklu eğitim öğretim maratonuna deneyimli öğretmenlerimizin emin ellerinde başlayacak minik yavrularımıza, başarılarla dolu bir okul yaşamı diliyorum. Bakanlığımızın öncülüğünde yeni eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlayacak olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ışığında, yarınlarımızın emanetçisi minik yavrularımızı, değerler eğitimiyle kuşatarak mutlu, sağlıklı bireyler yetiştirmeye, geleceğe daha sağlam adımlarla daha güçlü şekilde ilerlemeye devam edeceğiz.” dedi.

1. Sınıf ile 5. Sınıfların Şubeleri ise e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenecek

Geçtiğimiz yıllarda Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde gerçekleştirilen, bu yıl ise Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez ülke genelinde uygulanacak olan 1. sınıf ile 5. sınıf öğrencilerinin şubeleri ve öğretmenleri, kura çekimi ile belirlenecek.

Yapılan kura ile ilkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenleri ve ortaokul 5. sınıf şubeleri e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenecek. Veliler öğrencilere ve sınıflarına dair tüm detayları e-okul üzerinden görüntüleyebilecek

Öğrenciler İçin Okula Uyum Programı Gerçekleştirilecek

Yeni eğitim ve öğretim yılında, okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 2-3 Eylül 2024 tarihleri arasında 2 günlük uyum eğitimleri gerçekleştirilecek. Öğrenciler, kura ile belirlenen şubelerinde öğretmenleriyle ve arkadaşlarıyla buluşacak. Bunun yanı sıra Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokullarının 5. Sınıf öğrencilerine de 9 Eylül 2024 tarihi itibarıyla okulları hakkında bilgi edinmelerini sağlamak ve yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunmak amacıyla velileri de kapsayacak şekilde uyum eğitimleri verilecek.