Muğla Haberleri

Muğla’da SGK’ya en çok borcu olan belediye belli oldu

-SGK Muğla İl Müdürlüğü verilerine göre, SGK’ya en fazla borcu olan ilçe Belediyesinin Bodrum Belediyesi, borcu olmayan belediyenin ise Kavaklıdere Belediyesi olduğu öğrenildi.-Muğla Büyükşehir Belediyesi ise Türkiye genelinde SGK’ya borcu olmayan Büyükşehir Belediyesi olarak öne çıktı

Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Özkan Arslan, Muğla Medya grubunu ziyaretinde Muhabirimiz Kenan Gürbüz’e özel açıklamalarda bulundu.

Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının talimatı doğrultusunda SGK Borçlarının ödenmesi konusunda tüm belediyelerle birebir konuşarak durumun önemini anlattıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanımızın SGK Borçlarının önemine vurgu yaptıkları konuşmalar çok etkili oldu. Bizde, görüşmelerimizde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun pirim gelirleri ile dönen bir kurum olduğunu anlattık. Bizim için bir özel sektör işletmesi neyse, bir belediye işletmesi de aynı. Prim borcu olan belediyelerin Belediye Başkanları ile bire bir görüştük. Belediye Başkanlarımıza tahsilat yöntemlerimizi anlattık. Tahsilat yöntemlerimizden olan 48'inci madde taksitlendirmesi dediğimiz 36'aya bölen taksitlendirme yöntemine müracaat eden Belediyelerimiz oldu. 41'inci madde dediğimiz "Borç Karşılığı Mal Takası" yapmak isteyen belediyelerimiz söz konusu oldu. Bu iki özelliği kullanamayıp geçmiş dönem borçlarından kısmi ödemeler yapan belediyelerimiz oldu. Belediyelerimizle yaptığımız görüşmeler ve taleplerimiz karşılık buldu. Belediyelerimizle görüşmelerimiz sürüyor. Beklentimiz tüm borçları Belediyelerimizden sorunsuz şekilde tahsil etmek”

EN BORÇLU BELEDİYE BODRUM BELEDİYESİ
Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Özkan Arslan, Belediyelerin SGK Borçları konusunda rakam veremeyeceğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Turizm merkezi Bodrum bizim en fazla işlememiz olan ilçemiz. SGK’ya en fazla borcu olan Belediyemiz de Bodrum. Kavaklıdere Belediyemizin ise hiç borcu yok. İşverenlerimizin primler konusunda göstereceği hassasiyetin önemli. İşverenlerimiz bu konuda ne kadar hassas olurlarsa toplumsal yaşama önemli katkı sağlamış olurlar. SGK olarak primlerini düzenli ödeyen Kamu ve Özel şektör işletmelerine teşviklerimiz söz konusu. Küçük bir borç bile bu teşviklerden yararlanmaya engel teşkil ediyor. Ödeme gücü olmayan işverenlerimiz için 48 madde taksitlendirmesi yapıyoruz. Ödeme yapmak isteğinde olan ama durumu el vermeyen işverenlerimize taksitlendirme konusunda her zaman yardıma hazırız”

EMEKLİLİK İŞLEMLERİ HIZLANDI
Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Özkan Arslan, EYT, sürecinde Muğla’da yaşanan aksaklıkların SGK Müdürlüğü personelinin o dönemde ki özverili çalışması ile aşıldığına işaret ederek, şu bilgileri verdi:
“Artık emeklilik işlemlerimiz çok hızlandı. Mesele tüm çalışması 4A üzerinden olan, Sürekli Muğla’da çalışmış bir SGK’lının işlemlerini kısa sürede yapıyoruz. Bize emeklilik başvurusu yapanların işlemlerini en geç bir ay içinde tamamlıyoruz.”

DİKKAT SGK SİZE DE GELEBİLİR
Muğla SGK İl Müdürü Özkan Arslan, Eskiden işletmeleri SGK ekipleri bir şikayet olduğunda denetime gittiğine işaret ederek, “ Artık, yaygın ve yoğun denetim adını verdiğimiz denetimlerle işletmelere rastgele denetimler yapıyoruz. Bu denetimlerimiz konusunda Ticaret Odalarımız, Esnaf Odalarımız ve STK’larımızı bilgilendirdik.”
Muğla Büyükşehir Belediyesinin ise Türkiye genelinde SGK’ya borcu olmayan Büyükşehir Belediyesi olarak öne çıktığı öğrenildi.

"1 KURUŞ BORCUMUZ YOK"
Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir ise SGK , özel sektöre ve başka kamu kurumlarına 1 kuruş bile borçlarının olmadığını ifade ederek, “Borçsuz bir belediye olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çok şükür hiç kimseye borcumuz yok” dedi.