20231002Aw043863

Muğla, eşsiz doğası ve turkuaz mavisi deniziyle ünlü olduğu kadar, sıcak ve samimi insanlarıyla da bilinir. Buraya adım attığınız anda, sadece doğanın değil, Muğla halkının misafirperverliğiyle de kucaklanırsınız. Kapılarının ardına kadar açık olduğu bu şehirde, bir fincan kahvenin eşliğinde kurulan dostluklar, sahil kenarında yapılan derin sohbetlerle birleşir.

Thumbs B C F6A769A421D3Cb2A6B3A7B778C829813 (1)

Akyaka’da deniz suyu çekildi, vatandaşları deprem korkusu sardı Akyaka’da deniz suyu çekildi, vatandaşları deprem korkusu sardı

Geleneksel Türk misafirperverliğinin en güzel örneklerini sergileyen Muğlalılar, misafire kendi evlerinin en güzel köşesini sunmaktan çekinmez. Köylerde, yolda karşılaştığınız biri size hiç tereddütsüz sofraya buyur edebilir. Şehir merkezinde, küçük bir esnaftan alışveriş yaparken bile, kendinizi sıcacık bir çayın yanında tatlı bir muhabbetin içinde bulabilirsiniz.

Muğla’da misafirperverlik, sadece turistleri değil, ünlü dizi yapımcılarını da kendine çekiyor. “Baba Ocağı” ve “Güzel Köylü” gibi dizilerin çekimleri bu güzel şehirde yapıldı. Muğla’nın doğal güzellikleri ve sıcak atmosferi, yapımcılar için adeta bir açık hava platosu sunuyor. Özellikle Akyaka, Bodrum, Marmaris ve Köyceğiz gibi bölgeler, son yıllarda dizi ve film çekimleri için tercih edilen lokasyonlar arasında öne çıktı.

008 2024 08 Nisan 21 Nisan 02 20240412 2 63382359 99728903

Dizilerin yayınlanmasıyla birlikte, sadece Türkiye’den değil, dünyanın dört bir yanından turistlerin ilgisi de Muğla’ya yöneldi. Ekranda izledikleri doğa harikalarını yerinde görmek isteyen ziyaretçiler, dizilerin çekildiği yerleri gezmek, o sahnelerin yaşandığı mekanlarda anılar biriktirmek istiyor. Bu ilgi, bölgedeki turizme büyük katkı sağlarken, Muğla halkının misafirperverliğini bir kez daha öne çıkarıyor.

Muğlalılar için misafir, baş tacıdır. Bir turist olarak geldiğiniz bu şehirde, kendinizi hiç yabancı hissetmezsiniz. “Misafirin ayağının tozuyla bereket getirir” inancıyla, size ikram edilen yiyecekler ve içecekler, sadece mideye değil, kalbe de dokunur. Özellikle bayramlarda, mahalle aralarında dolaşırken kapınızı çalıp sizi içeri davet eden güler yüzlü insanlarla karşılaşmak, burada sıradan bir durumdur.

New Folder New Folder New Folder (3) Aa 35182562

Muğla’da misafirperverlik, sadece geleneksel bir görev değil, içten gelen bir yaşam biçimidir. Bu şehirde ağırlanan her misafir, yanına güzel anılar ve yüreğine dokunan sımsıcak bir deneyimle geri döner. Çünkü Muğla’da misafir olmak, bir eve değil, bir yüreğe konuk olmaktır.

Kaynak: HABER MERKEZİ