Muğla Haberleri

Muğla'da Metal atıklarından yapılan “Atatürk Portresi” yoğun ilgi gördü

Muğla’da yaşayan “Demir Doğrama” Ustası Ahmet İftar, 20 yıldır sürdürülebilirlik kapsamında metal atıkların geri dönüşümünü sağlıyor ve metal atıklarından sanat eserleri yapıyor.

Muğla’da yaşayan “Demir Doğrama” Ustası Ahmet İftar’ın 20 yıldır metal atıkların geri dönüşümünü sağlayarak yaptığı sanat eserleri yoğun ilgi görüyor.

Sakin Kent Akyaka’da Muğla Büyükşehir Belediyesince Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen etkinliğe metal atıklarından yaptığı eserlerden oluşan bir sergi ile katılım sağlayan Ahmet İftar, 33 yıldır Demir, Doğrama ve Perforce ustası olduğunu anlatarak, şunları söyledi:

“20 yıldır sürdürülebilirlik kapsamında yapmış olduğum çalışmalarla metal atıklarının geri dönüşümünü sağlayarak içimden gelen ilhamla metal atıklarından sanat eserleri yapıyorum. Metalin sürdürebilir kullanımını sağlayarak çevrenin ve doğanın korunmasına ve sürdürebilirlik çalışmalarına çok önemli katkı sağlıyorum. Bu çalışmalarım Muğla sanayisindeki diğer işletmelere örnek oluyor.
Metal atıklarından yaptığım 100'ün üzerinde eserim var. Bana göre, hiçbir şey atık değildir. Önemli olan her şeye değer vererek bakabilmek. İnsanlarımızı doğayı ve çevreyi koruma, çevre dostu olmaya davet ediyorum”

METAL ATIKLARINDAN “ATATÜRK PORTRE” YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Muğla’da yaşayan “Demir Doğrama” Ustası Ahmet İftar’ın Akyaka’da sergilediği çalışmaları arasında yer alan metal atıklarından “Atatürk portresi” ile “Atlı Kovboy” çalışmasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar, Atatürk Portresinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Metal atıklarından yapılan eserler arasında, “Helikopter, uçak, oyuncak bebek, saat” gibi çalışmalar dikkat çekiyor.