Muğla Haberleri

Muğla’da kurumlar kavga edemez!

-Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras:“Kurumlar kavga edemez, kurumların başındakiler çatışamaz, kesinlikle öyle bir şey yok. Kurumlar, uzlaşı içinde ortak çalışmalı, biz bunu Muğla'mızda sağlıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, muhabirimiz Kenan Gürbüz’ün geçmişte Muğla Valiler ile Büyükşehir Belediye Başkanları arasında sürekli kriz yaşanıyordu, özellikle Orman Yangınları sürecinde bu kriz daha belirginleşiyordu, sizin dönemizde böyle bir kriz hiç yaşanmadı, bu konuda neler söylemek istersiniz sorusuna şu yanıtı verdi:

“Biz yerel yönetimlerle mülki idare bir birinden ayrı değiliz. Biz yerel hizmetleri yönetiriz, onlarda daha çok genel hizmetleri yönetirler. O yüzden biz bir bütünüz, bir birimizi tamamlayan unsurlarız. Bizim her hangi bir kriz, çatışmaya girmemiz her hangi bir şekilde düşünülemez. Ben 30 yıl Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptığım için devletin yapısını ve dinamiklerini çok iyi bilirim. Kurumlar kavga edemez, kurumların başındakiler çatışamaz, kesinlikle öyle bir şey yok. Kurumlar, uzlaşı içinde ortak çalışmalı, biz bunu Muğla'mızda sağlıyoruz. Ben Muğla Valimiz İdris Akbıyık'a tekrar teşekkür ediyorum, biz her türlü işte beraberiz. Kurumlarımız arasında hiç bir problem yok ve böyle olmaya da devam edecek. Orman yangınları ve toplumsal tüm hizmetlerde hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde Sayın Valimizle birlikte çalışacağız.”