Büyükşehir Meclisinde kredi ve borçlanma tartışması Büyükşehir Meclisinde kredi ve borçlanma tartışması

Muğla’da Saklıkent Kanyonunda bir mağara içerisinde mahsur kalan 3 dağcı AFAD, Jandarma (JAK), UMKE ve KADAK ekiplerince yapılan nefes kesen bir operasyonla kurtarıldı.
Alınan bilgiye göre, AFAD Muğla İl Müdürlüğü Saklıkent Kanyonunda 3 dağcının mahsur kaldığı bilgisinin gelmesi üzerine Arama-Kurtarma ekiplerinden yardım talebinde bulundu. Kısa sürede olay yerine ulaşan, Jandarma (JAK), UMKE ve KADAK ekiplerince bir mağarada mahsur kaldıkları belirlenen Ahmet Şener, Serkan Çimen ve Adil Ayar adlı 3 dağcıyı kurtarmak için operasyon başlatıldı.

KANYONA HALATLARLA İNDİLER
Operasyonu Ankara AFAD Başkanlık’ın saniye saniye takip ettiği bildirildi. Muğla AFAD Müdürü İshak Cindioğlu'nun bizzat yönettiği nefes kesen Kurtarma operasyonu ile 3 dağcı mahsur kaldıkları mağaradan başarılı bir şekilde kurtarıldı. Dağcıların aniden gelen sele kapılarak, bir mağarada mahsur kaldıkları öğrenildi.
Kanyonda mahsur kalan 3 dağcıyı kurtarmak için zamanla yarışan ekipler, bulundukları mağaradan kurtarılan dağcıları almak için kanyona halatlarla inerek, dağcıları güvenli bir şekilde Kanyondan çıkardılar. 3 Dağcının, sağ olarak kurtarılması arama,kurtarma ekiplerini sevindirdi.
Ekipler, tarafından kurtarılan 3 dağcının da sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kurtarılan dağcıların sağlık kontrolü için Fethiye Devlet Hastanesine sevk edileceği öğrenildi.

Editör: Beritan Yücel