Muğla Haberleri

Muğla’da kadınlar, katledilen Senem için eylem yaptı

Muğla’da Menteşe Kadın Platformu, 26 Ağustos tarihinde Menteşe’de katledilen Senem Kıvrık için Sınırsızlık Meydanı'nda eylem düzenledi. Basın açıklamasının ardından kadınlar slogan atarak Muğla Adliyesi’ne yürüyüş gerçekleştirdi.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Menteşe Kadın Platformu üyeleri, boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından katledilen Senem Kıvrık için eylem düzenledi.

Eyleme Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Eğitim-Sen Muğla Şubesi Kadın Temsilcisi Aslı Ercan, Sınırsızlık Meydanı'nda düzenlenen eylemde şunları söyledi:

“Bugün burada ne yazık ki ilimizde yaşanan bir kadın cinayetine daha tanık olmanın öfkesiyle toplandık.26 Ağustos Pazartesi günü saat 08.30 sıralarında Menteşe ilçesi Orhaniye Mahallesin Zihni Derin Caddesi üzerinde bir kadın daha evli olduğu erkek tarafından katledildi. Edinilen bilgiye göre park halindeki bir otomobilde evli olduğu erkekle tartışma yaşayan Senem KIVRIK vahşice karnından bıçaklandı. Kanlar içinde kalan Senem yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Senem daha önce fail tarafından defalarca şiddete uğramış, bu nedenle uzaklaştırma kararı aldırmış ve şehir değiştirmişti.

Kadınların yakılarak, bıçaklanarak, boğularak vahşice katledildiği orta çağ zihniyeti Pınar’da, Hanife‘de, Güleda’da, Emine’de daha yüzlercesinde ve bugün de Senem’de tüm vahşetini çağımıza taşıyor.

İlimizde yaşanan bu son vahşet dahil hiçbir kadın cinayeti münferit bir olay değildir. Kadına yönelen şiddet her geçen gün artarak devam etmektedir. Kadına yönelen şiddetin temelinde sağ muhafazakar iktidarların; baskı mekanizmalarını tümüyle seferber ederek kadın kazanımlarını zayıflatmaya ,kadınları eve mahkum etmeye ve kamusal alanda iradesizleştirmeye dönük politikaları yatmaktadır.

Biz kadınlar buradayız, vardık, var olacağız. Hayatlarımıza da haklarımıza da emeğimize de sahip çıkacağız. Elif’e, Sinem’e, Kıymet’e, Gülizar’a ,Sedef’e, Serpil’e, Aynur’a, Hanife’ye ,Senem’e ; hiçbir kız kardeşimize yapılana sessiz kalmayacağız.

Sokakları da meydanları da yaşamlarımızı da terk etmiyoruz!”

Konuşmaların ardından kadınlar Sınırsızlık Meydanı’ndan Muğla Adliyesi’ne doğru “Katledilen kadınlar isyanımızdır!”, “Erkek adalet değil gerçek adalet!” sloganlarını atarak yürüyüş gerçekleştirdi.