İnbükü Tabiat Parkı, sakinliği ve doğal güzellikleriyle öne çıkarken, aynı zamanda kamp yapmak isteyen doğa tutkunları için de ideal bir alan sunuyor. Parkta, kamp alanları, yürüyüş parkurları ve piknik yapabileceğiniz bölgeler bulunuyor. Doğal ortamda huzurlu bir gün geçirmek isteyenler için, çam ormanlarıyla çevrili bu bölge mükemmel bir seçenek oluşturuyor.
2011'de Tabiat Parkı olarak ilan edildi
1984 yılında “A Tipi Mesire Yeri” olarak tescil edilen alan, mesire yeri olarak kullanılıyorken Bakanlık Makamınca 11.07.2011 tarihinde Tabiat Parkı olarak ilan edildi.
Tabiat Parkı içinde İnbükü ve Çökertme Koyu olmak üzere iki koy bulunuyor. İnbükü Tabiat Parkı, Muğla ili sınırları içerisinde bulunan 11 tabiat parkı içerisinde ayrı bir yere sahip. Parkta yapılan yürüyüşler, doğanın içinde kaybolmak isteyenler için eşsiz fırsatlar sunuyor.
Doğa gözlemciliği için ideal bir alan
Çeşitli kuş türlerini gözlemlemek, farklı bitki örtülerini keşfetmek ve temiz hava eşliğinde keyifli bir yürüyüş yapmak mümkün. Ayrıca, parkta çeşitli vahşi yaşam da bulunuyor; bu nedenle doğa gözlemciliği yapmak isteyenler için ideal bir alan.
İnbükü Tabiat Parkı, yalnızca doğa ile iç içe olmak isteyenlerin değil, aynı zamanda bölgedeki yerel halkın da ilgisini çekiyor. Hem turizm hem de çevreyi koruma açısından büyük bir öneme sahip olan park, Muğla'nın doğal mirasına katkı sağlıyor.
36 kuş türü gözlemlenebiliyor
İnbükü Tabiat Parkı, günübirlik piknik yapmak isteyenlerden kamp yapmayı tercih edenlere kadar her tür ziyaretçiye hitap eden çeşitli olanaklar sunuyor. Doğayla baş başa kalmak, stresten uzaklaşmak ve güzel bir gün geçirmek isteyenler için bu park, vazgeçilmez bir tercih olmaya devam ediyor.
Tabiat Parkı, Datça Bozburun ÖÇKB ve 1.Derece Doğal Sit Alanı içerisinde kalıyor. Tabiat Parkında hakim ekosistem tipi orman ekosistemi. Tabiat parkı ve çevresinde yılın farklı zamanlarında olmak üzere toplamda 253 bitki, 27 sürüngen ve kurbağa, 19 memeli, 36 kuş türü gözlemlenebiliyor.
Alanda bulunan başlıca türler kızılçam, mersin, defne, sığla ağaçları ve Akdeniz maki florası ile sincap, kirpi, yabani tavşan, karakulak, tilki, alakarga, karatavuk, serçe, baştankara, orman faresi ve tosbağa olarak dikkat çekiyor.
Nasıl gidilir?
Marmaris-Datça karayolunun 25. km’si üzerinde bulunan tabiat parkına toplu taşıma araçlarıyla ulaşılabilir. Marmaris – Datça hattında çalışan 48-16 hat nolu toplu taşıma araçları ile karayolu üzerindeki yol ayrımında inildikten sonra yaklaşık 900 metre yürünerek İnbükü Tabiat Parkı giriş kapısına ulaşılabilir.
Doğal güzelliklerle iç içe bir tatil yapmak isteyenler için İnbükü Tabiat Parkı, hem sakinliği hem de sunduğu çeşitli aktivitelerle unutulmaz bir deneyim vadediyor.