Muğla Haberleri

MUĞLA’DA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINA 1 MİLYON TL CEZA

Muğla ilinde göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti olaylarının engellenmesi ve düzensiz göç hareketlerinin kontrol altına alınması maksadıyla 01 Mayıs-19 Haziran tarihleri arasında yapılan faaliyetler esnasında Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından 138 göçmen kaçakçılığı olayına müdahale edildi, olaylarda bin 386 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen Kaçakçılığında kullanılan ve yakalanan araçlara 1 milyon 244 bin 511 TL para cezası uygulandı.

Muğla’da göçmen kaçakçılığı olaylarına karışan 65 şüpheliden 42’si tutuklandı. 23 organizatör adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Göçmen Kaçakçılığı olaylarında kullanılan 22 araç, 1 bot, 1 bot motoru ve 1003 can yeleği ele geçirildi.

Yakalanan bin 386 düzensiz göçmen sınır dışı edilmek üzere Ula Geri Gönderme Merkezine teslim edildi. Göçmen Kaçakçılığında kullanılan ve yakalanan araçlara 1 milyon 244 bin 511 TL para cezası uygulandı.

Muğla ilinde uluslararası literatürde insanlık suçu olarak değerlendirilen İnsan Ticaretini önlemek maksadıyla yapılan planlı çalışmalar neticesinde, dönem içerisinde 1 İnsan Ticareti olayına müdahale edildi, olayda 5 İnsan Ticareti Mağduru kurtarıldı, 2 tacir yakalanarak adli makamlarca tutuklandı.

Muğla ilinde toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti olaylarının engellenmesi ve düzensiz göç hareketlerinin kontrol altına alınması maksadıyla çalışmalara kararlılıkla devam edileceği bildirildi.

(GÜZİDE KASIM)