Demokratik, katılımcı ve kadınların hak temelli yaşamının belediyeler tarafından sağlanması amacıyla hazırlanan manifestoda yer alan bazı maddeler şunlar:
Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) oluşturulması
Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartının (CCRE) imzalanması
Stratejik planın Cinsiyete Duyarlı Bütçe üzerinden oluşturulması
Kadınların şiddete maruz kaldığı durumlarda acil ve geçici barınma ihtiyaçlarının karşılanması için mekanlar oluşturulması
Kreş ve anaokulu sayılarının artırılması
Engelli kadınların ve kız çocuklarının ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar yapılması
Kadın girişimcilere destek sağlanması
Kırsalda yaşayan kadınların ekonomik ve sosyal imkanlara erişiminin artırılması
Manifesto ile ilgili konuşan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği temsilcisi Figan Erozan, 2019'da Bodrum'da hazırlanan kadın manifestosu ile kentin dönüştürüldüğünü ve kadınların görünür hale geldiğini Muğla'da da benzer bir dönüşüm için manifestoyu hazırladıklarını ve Ahmet Aras ile birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi.
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise, Yerel yönetimlerin eşit yurttaşlık temelli politikaları desteklemesinin önemine değindi. Aras, Bodrum'da KEFEK ile önemli çalışmalara imza attıklarını ve bu başarıyı Muğla'da da sürdüreceklerini, hayatın her alanında eşitliği sağlamayı amaçladıklarını ve bu sözü gururla verdiğini belirtti.
Manifesto, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarına da iletilerek kadınların yerel siyasette kendi politikaları ile var olmaları hedefleniyor.
Muğla Yerel Seçim Manifestosu, Muğla'da eşitlik ve dönüşüm için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Manifestoda yer alan maddelerin hayata geçirilmesi, Muğla'da tüm cinsiyetler için daha adil ve kapsayıcı bir toplum inşa edilmesine katkıda bulunacaktır.
Manifesto, Muğla'da kadın ve erkek eşitliği için önemli bir adım olarak yorumlanıyor.