Muğla Haberleri

Muğla’da Engelsiz Askerler yemin etti

Engelliler haftası kapsamında farkındalık örneği olarak 27 engelli vatandaşın katılımıyla Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nda temsili yemin töreni yapıldı.

10 – 16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Muğla’da farkındalık faaliyetleri devam ediyor.

Muğla’da 27 engelli vatandaşın katılımıyla İl Jandarma Komutanlığı’nda temsili yemin töreni yapıldı. Büyük coşkunun hâkim olduğu temsili yemin töreninde engelli vatandaşlar gün boyunca temsili askeri eğitimlerden geçtiler.

Askeri üniforma giyen engelsiz vatandaşlar, tören alanına askeri nizamla geldiler. Töreni takip eden protokolü ve aileleri selamladılar. Yemin törenine geçilmesinin ardından engelsiz vatandaşlar, Türk Bayrağı ve silahların bulunduğu masalara ellerine koyarak askeri yeminlerini ettiler.

Duygulu görüntülere sahne olan yemin töreni sonrasında engelsiz vatandaşlar, terhis belgelerini başta Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık olmak üzere protokol üyelerinden teslim aldılar.

“HER TÜRK ERKEĞİ İÇİN ASKERLİK VAZİFESİNİ İFA ETMEK BİR HAKTIR”

Tören de konuşma yapan Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, yapılan yemin töreni adına yetkili mercilere teşekkür etti, “Engelliler haftası eşit yaşam hakkı mücadelesi verdiğimiz, engelli bireylerimiz adına tüm toplum nezdinde farkındalık oluşturma gayretini taşıdığımız bir haftadır. Her Türk erkeği için askerlik vazifesini ifa etmek yükümlük ve sorumluluk olmasının ötesinde bir haktır. Böyle anlamlı bir günde ilimizin farklı ilçelerinden askerlik çağına gelmiş özel bireylerimize temsili askerlik imkânını sunan Milli Savunma Bakanlığı’mıza ve İl Jandarma Komutanlığı’mıza teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

“SİZLERLE GURUR DUYDUK”

İl Jandarma Komutanı Ali Gelmalmaz da engelsiz vatandaşlarla böyle bir günü geçirdikleri adına gurur duyduklarını ifade etti, “Temsili askerlik uygulaması yüce Türk Milleti’nin vatan sevgisinin bir göstergesi olarak Dünya'da ilk ve tek bir uygulama olarak büyük önem kazanmaktadır. Bugün engelli kardeşlerimizin askerlik görevlerini yapmaları atalarının ve dedelerinin yaşadıklarını duyguları yaşamalarını sağlamaya çalıştık. Değerli aileler, sizler her türlü güçlüğe göğüs gelerek ve hiçbir karşılık beklemeden engelli çocuklarınıza destek olmaya ve onların hayatlarını kolaylaştırmaya çalışmaktasınız. Çalışma ve gayretleriniz her türlü gayretin üstesindedir. Sizlerle böyle bir anlamlı gün geçirmekten onur ve gurur duymaktayız. Büyük fedakârlık ve özveriyle yetiştirdiğiniz ve bugün bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınız birlik ve beraberliğin en güzel sembolü olarak karşınızda gururla durmaktadır. Sevgili Mehmetçikler bugün hatırası hayatınız boyunca anılarınız ve yüreğinizde çıkmayacak mutlu bir gündür. Büyük bir heyecanla üniformalarınızı giydiniz, askerliğin temel eğitimi olan esas duruş, selamlama olmak üzere yanaşık düzen eğitimini başarıyla icra ettiniz. Karavanadan yemek yediniz. Sizlerin sevginizde, düşüncenizde, başarınıza engel yoktur. Bugün biz bunları gördük, yaşadık. Sizlerle gurur duyduk.” İfadelerini kullandı.

Yemin töreni sonrasında engelsiz vatandaşlar da protokoldeki yerini alarak İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli askerlerin gösterilerini takip etti. Sırasıyla Komandoların silahla yaptıkları hareketler, arama kurtarma köpeği Elmas’ın büyük şovu, Trafik Polislerinin motorlu akrobatik hünerleri, vatandaşlardan tam not aldı.

Yemin töreni protokol üyeleri ve engelsiz vatandaşların askeri malzemelerin ve fotoğrafların bulunduğu sergiyi gezmesinin ardından sona erdi.

Yemin törenine Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Dr. Turhan Kaçar, İl Emniyet Müdürü Ali Canpolat, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş başta olmak üzere yetkili protokol mensupları ve engelsiz vatandaşları aileleri katıldı.