Muğla Haberleri

Muğla’da bayram coşkusu evlere taşındı

23 Nisan programı çerçevesinde şehit, gazi, yetim, öksüz, hasta ve sevgi evlerinde kalan çocuklar ziyaret edildi.  23 Nisan Bayramı kutlanan çocuklara...

23 Nisan programı çerçevesinde şehit, gazi, yetim, öksüz, hasta ve sevgi evlerinde kalan çocuklar ziyaret edildi.  23 Nisan Bayramı kutlanan çocuklara hediyeler verildi.

Sinem Karakaya

TBMM'nin açılışının 100'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı çerçevesinde şehit, gazi, yetim, öksüz, hasta ve sevgi evlerinde kalan çocuklar ziyaret edildi.

Covid-19 salgınına karşı alınan sağlık tedbirleri çerçevesinde Vali Esengül Civelek’in yanı sıra ziyarette İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Gürcan Özdilek de hazır bulundu.

Protokol, Menteşe’nin Ortaköy Mahallesi’nde yaşayan Teknoloji Kültür Koleji öğrencisi Baran Zeybek ile Düğerek Mahallesi’nde yaşayan Sude Nur Dere’yi evlerinde ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

Ziyaretler, çocuklar tarafından coşkuyla karşılanırken, sosyal mesafe kuralları gözetilerek çocukların bayramları kutlandı, hediyeler verildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş 100. yıldönümü ve tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Vali Civelek, “23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan eden başta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve ilk meclisteki tüm milletvekilleri olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla yâd ediyorum” dedi.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, birinci sınıf öğrencisi Selahattin Egemen Öztürk’ü evinde ziyaret ederek doğum gününü kutladı. Ardından İl Müdürü Töre tarafından geçtiğimiz aylarda trafik kazası geçiren ilkokul öğrencisi Aylin Dağdeviren ziyaret edildi. Ziyarette Aylin ve kardeşlerinin bayramını kutlayan İl Müdürü Töre, öğrencinin sağlık durumu ile ilgili bilgi aldı.

Öte yandan Muğla Valiliği tarafından çocuklar için ses sistemi ile hazırlanan süslü otobüsler mahalle mahalle gezerek çocukların bayramı kutlamaya devam ediyor. Menteşe’den gezmeye başlayan otobüsler, ilçeler dahil 4 gün boyunca gezmeye devam edecek.