AK Parti MKYK Üyesi Hasan Sert, Muğla’da atanamayan öğretmenleri ve maaşlarını alamayan usta öğreticileri dinleyerek, atanamayan öğretmenlerin taleplerini ilgililere ileteceğini söyledi.
Muğla Olgunlaşma Enstitüsünde atanamayan öğretmenler, AK Parti MKYK Üyesi Hasan Sert, AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, İl Başkanı Gültekin Akça ve Muğla Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ile bir araya geldiler.

whatsapp-image-2024-09-25-at-16-23-49-2.jpeg

MUSKİ açıkladı: Saatlerce su kesintisi olacak! MUSKİ açıkladı: Saatlerce su kesintisi olacak!

Görüşmede, yaşadıkları sıkıntıları ve mülakat konusunda kamuoyunda oluşan rahatsızlığı paylaşan atanamayan öğretmenler. Yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini istediler. Görüşmede yer alan usta öğreticiler ise usta öğretilere kadro verilmesi konusunu gündeme getirdiler.
Toplantı sonrasında, atanamayan öğretmenler ve usta öğretilerle birlikte fotoğraf çekilen -AK Parti MKYK Üyesi Hasan Sert, gazetecilere şunları söyledi:
"Usta öğreticilerin sorunu ayrı, atanamayan öğretmenlerin sorunu ayrı bir şey. Usta öğreticilerin sorunu tüzükle, yönetmelik değişikliği ile çözebilecek bir şey. Esas sınava, mülakatlara giren öğrenciler ile ilgili bir sorun var. Biz o sorunu bakanlık olarak incelemeye aldık. Danıştay’a verildi. Danıştay’dan gelecek yanıt bekleniyor. Bir de bakan bey ve bakan yardımcılarının teftiş kurulu tarafından çok yönlü bir şekilde inceleme yapılıyor" dedi.

whatsapp-image-2024-09-25-at-16-23-49.jpeg

Editör: İpek Güler