Muğla Haberleri

MUĞLA’DA ADAYLIĞI KALKAN 25 ÖĞRETMEN YEMİN ETTİ

24 Kasım Öğretmenler Günü Muğla'da bir dizi etkinliklerle kutlandı. Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu akabinde MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde Menteşe Sosyal Bilimler Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program sergilendi. Ayrıca adaylıkları kalkan 25 öğretmen yemin ederek mesleğe başladı.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çelenk töreniyle başladı.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

İl Müdürü Emre Çay'ın çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in kutlama mesajı okundu.

Program MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti.

Programa; Muğla Valisi İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sülün, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Milli Eğitim İl Müdürü Emre Çay, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, kurum il müdürleri, STK temsilcileri, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Burada da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Genç Öğretmenler adın konuşmayı Menteşe Borsa İstanbul Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni İpek Eskin, emekli Öğretmenler adına konuşmayı ise Menteşe’den Tahir Yıldırıcı yaptı.

“ÖĞRETMENLİK BİR GÖNÜL HAREKETİ, GÖNÜL İŞİDİR”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay yaptı.

Öğretmenlik mesleğini bir gönül işi olduğunu vurgulayan İl Müdürü Çay, “Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik ünvanının verildiği bu anlamlı günde, ülkemizin aydınlık geleceğini inşa eden tüm meslektaşlarımın Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum. Öğretmenlik, meslek olmanın ötesinde bir gönül hareketi, gönül işidir. Bu gönül hareketini aşkla yapan, bu mesleğin ağırlığı ve sorumluluğu altında asla ezilmez. Gönül eri öğretmen bilir ki uçsuz bucaksız bir yer; ancak emekle, sabırla en çok da sevgiyle rengârenk, mis kokulu, dünyanın en güzel çiçekleriyle dolu bahçeye dönüşür. Bizim kültürümüzde öğretmenler anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar özel ve azizdirler. Mesleğini bir yaşam felsefesi olarak layıkıyla icra eden öğretmenlerimizin haklarını ne yapsak ödeyemeyiz. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden, ay yıldızın dalgalandığı her yeri vatanı bilerek görevi başında şehit düşen tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

“MUĞLA’DA BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİMDİR”

Muğla Valisi İdris Akbıyık ise konuşmasında öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu vurguladı.

Vali Akbıyık, konuşmasında şunları söyledi:

“Bu kadim mesleği icra eden, karakterli, güzel yürekli, ilim ve irfan sahibi bireyler yetiştiren, geleceğin mimarı kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında devletimiz, eğitim öğretimi en öncelikli gündem maddesi yaparak, derslik sayılarının artırılmasından öğretmen atamalarına, müfredatın geliştirilmesinden ücretsiz ders kitaplarına kadar eğitim alanında tarihi nitelikte pek çok reform hayata geçirilmiştir. Bizim de burada Muğla’da birinci meselemiz, önceliğimiz eğitimdir, kitaptır, geleceğimizin teminatı çocuklarımızdır. Bu anlayışla gerek bir vali gerekse de bir veli olarak tüm varlığımızla sizlerin yanındayız.”

Konuşmaların ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali İdris Akbıyık tarafından plaket takdim edildi.

25 ÖĞRETMEN YEMİN ETTİ

Daha sonra Muğla’da bu yıl adaylıkları kaldırılan 25 öğretmen Muğla Ölçme ve Değerlendirme Merkezi Müdür Yardımcısı Kazım Çakmak yönetiminde yemin ederek mesleğe ilk adımlarını attı.

Programda ayrıca emekli olan öğretmenlere de Şeref Belgesi takdim edildi.

MÜRSEL ÖZATA AYAKTA ALKIŞLANDI

Son olarak Menteşe Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Yüzlerce Mustafa Kemal” adlı program sergilendi. Okul Müdürü Mürsel Özata’nın zeybek gösterisi ise ayakta alkışlandı.

ATATÜRK’E BENZEYEN ÖĞRETMENE YOĞUN İLGİ

Öte yandan Mustafa Kemal Atatürk rolüne giren Sosyal Bilimler Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Osman Yılmaz da programda yoğun ilgi gördü.