Muğla'nın ‘Sakin Kent' unvanlı Ula Akyaka Mahallesi'nde 6 dalgıçla dip temizliği yapıldı. Dalgıçlar deniz debi temizliği yanında Akyaka'nın ünlü Kadın Azmağı ve Akçapınar Azmağında da dip temizliği yaptı.

Akyaka Mahallesi'nde gerçekleştirilen deniz dibi ve Kadın Azmağı dip temizliğinde kısa süre içinde denizden özellikle cam şişeler, plastik şişeler, lastik ve balıkçı sepetini denizden çıkardı. Çıkarılan çöpler Akyaka İskele girişinde Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince sergilendi.

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, “Arkadaşlarımın emeklerine sağlık. Yaklaşık 17 ton çöpü, bunları ne yazık ki, deniz altından çıkardılar.

Muğla'da iki orman yangını! Muğla'da iki orman yangını!

Emeklerine sağlık. Asıl mesele, biz her zaman söylüyoruz, Lütfen biz temizlemeye devam edeceğiz ama asıl mesele kirletmemek. Bu atıkları gördüğünüz üzere hiç yakıştıramadığımız şeyler. Yıllardır bunu haykırıyoruz, seslendiriyoruz, bu denizler bize miras, biz de gelecek kuşaklara miras bırakmak durumundayız. Yeryüzü cenneti Muğla'da hep birlikte, bütün kamu, yerel yönetim, Bakanlığımız Çevre ve Şehircilik bakanlığı ile birlikte temiz çevre, temiz toprak, sürdürülebilir su ürünleri üretimi, sürdürebilir tarım hedefi ile çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi

Kaynak: İHA