Olay, Kocaeli’de 2021 yılında meydana geldi. İstanbul’dan Hatay’a gitmek için evden kaçan 15 yaşındaki otizmli E.Z.İ. isimli kız çocuğu, Kocaeli’de Mahmut C.'nin TIR'ına bindi. İddiaya göre E.Z.İ., TIR içerisinde 3 şüphelinin cinsel istismarına maruz kaldı, olaydan 4 gün sonra ise Körfez'e bırakıldı. Olayın ortaya çıkmasıyla TIR şoförü Mahmut C., Orhan D. ve Ümit K. gözaltına alındı. Şüphelilerden Mahmut C. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Muayenelerde E.Z.İ’nin cinsel istismara uğradığı tespit edildi.

Olaya ilişkin 11 Nisan 2023’de Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmada Mahmut C.; E.Z.İ.’ye karşı işlemiş olduğu "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 22 yıl 6 ay, "Kişiyi hürriyet yoksun kılma" suçundan 6 yıl, "Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü ve sesi hukuka aykırı ifşa etmek" suçundan 3 yıl, "Çocuğu fuhuşa teşvik" suçundan ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Orhan D. ile Ümit K’ye ise "Reşit olmayanla cinsel ilişkiye girme" suçundan ayrı ayrı 3 yıl hapis cezası verilmişti.

Savunması için söz hakkı verilen Mahmut C., "Önceki ifademi tekrar ederim. E.Z.İ., başka kişilerle de kendi isteğiyle birliktelik yaşamış ve onları da mağdur etmiştir. Aynı koğuşta bulunduğum Ferit isimli şahıs da kızla rızasıyla birliktelik yaşamış ancak kız şikayette bulunmuştur. Bu olayla ilgili bildiğim kadarıyla 3 kişi daha mağdur oldu ve tutuklandı" dedi.

'KIZ OTİZMLİ ZİHİNSEL ENGELİ VAR'

Avukat Tuğba Özay ise sanığın savunmasını kabul etmediklerini belirterek, "Kız otizmli, zihinsel engeli var. Peki sizin neyiniz var da kıza tecavüz ediyorsunuz? Böyle bir savunma şeklini kabul etmiyoruz. Sanık, bulaşıcı hastalığı (HIV) olduğunu bile bile mağdurla birliktelik yaşamıştır. Sanık, mağdura karşı kasten öldürmeye teşebbüs suçunu da işlemiştir" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 7. Ceza Dairesi’nin bozma kararı doğrultusunda, mağdur E.Z.İ’nin hastane doğumlu olmaması sebebiyle yaş tespitine esas olacak şekilde kemik grafikleri çektirilmek üzere tam teşekküllü hastaneye sevkinin yapılmasına, sanık Mahmut C’nin ise tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

"50 TL KARŞILIĞINDA BİRLİKTE OLDU"

Öte yandan, sanık önceki duruşmalardaki savunmasında, E.Z.İ. ile zorla arabaya almadığını, otostop çektiğini söyledi. E.Z.İ.'nin kendisini başka bir isimle tanıttığını ve 18 yaşında olduğunu söylediğini iddia eden sanık, kimliğini görmek istediğinde göstermediğini ifade etti. Suçsuz yere cezaevinde hapis yattığını söyleyen sanık E.Z.İ’yi zorla alıkoymadığını 4 gün değil bir gün birlikte olduğunu iddia etti.

Üzerine baza kapağı düşen kadın hayatını kaybetti Üzerine baza kapağı düşen kadın hayatını kaybetti

"Engelli olduğunu hiç anlamadım." diyen sanık "E.Z.İ. 18 yaşından büyük olduğunu, sıkıntı olmadığını söyleyerek beni üstüne çekti." ifadelerini kullandı. Sanık, E.Z.İ.'nin paraya ihtiyacı olduğunu söylediğini arkadaşlarını bu sebeple aradığını iddia etti. Kız çocuğunun kendisinin fotoğraflarını çekmesini istediğini iddia eden sanık, "Onun isteği ile fotoğrafları çektim. Daha sonra arkadaşlarıma fotoğrafları gönderdim. Orhan ile 50 TL karşılığında birlikte oldu. Suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum" dedi.

Kaynak: İHA