Muğla Teknopark’ta İlk Global Turizm Şirketi: Yeni Nesil Seyahat Platformu Vihobook

Muğla Teknopark’ta İlk Global Turizm Şirketi: Yeni Nesil Seyahat Platformu Vihobook
 MUHABİR
MSKÜ bünyesinde kurulan Muğla Teknopark şirketleri katma değeri yüksek; yenilikçi ve teknolojik ürünler geliştirerek Muğla’ya destek vermeye devam ediyor. Muğla Teknopark bünyesinde bulunan MAVA firmasının Vihobook Projesi Türkiye’de global pazara hitap eden ilk turizm dijital pazarlama projesi olarak dikkat çekiyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve sanayi iş birliğinde ileri teknolojiye ulaşmak, üründe ve üretimde yeni teknolojiyi yakalamak, katma değeri yüksek ürünleri elde etmek ve bölgeye sermaye akışı ile istihdam sağlamak, ülke sanayisini rekabet edilebilir ihracata dönük bir hale getirmek amacıyla kurulan Muğla Teknopark çalışmalarına devam ediyor.

Marmaris’te 2016 yılında yazılım ve teknoloji alanında faaliyet göstermek için kurulan Vihobook Software Tourism Şirketi, şirket bünyesinde 2020 yılına kadar MAVA projesini geliştirdi ve MAVA markasını çıkarttı. MAVA, otel yönetim sistemleri yazılımları, genel muhasebe ve ön muhasebe yazılımları, online satınalma yönetim sistemleri yazılımları, satış pazarlama sistemi yazılımları, e-dönüşüm çözümleri gibi 10 farklı cloud yazılım ürünleri ile kurumsal firmalara satış ve satış sonrası hizmet veriyor.

Şirket 2021 yılında ise Muğla Teknopark Ar-Ge ofisinde Vihobook Turizm Dijital Marketing ve Pazar Yeri Projesi’ni geliştirildi. Vihobook, Türkiye’de global pazara hitap eden ilk turizm dijital marketing olarak hizmet veriyor. Global Pazarda uluslararası yapmış olduğu anlaşmalar ile kısa sürede yaklaşık 3 milyon turizm firması havuzuna sahip olması planlanıyor.

“FİRMAMIZ, ÇOK FAZLA STAJ BAŞVURUSU YAPILAN BİR FİRMADIR”

Gençleri iş hayatına girmeleri konusunda her zaman desteklediklerini söyleyen şirket kurucusu Hayri Yılmaz, “Vihobook Emitt 2024 Turizm Fuarı’nda yazılım ve teknoloji dalında ‘En Fazla Etkileşim ve Tanıtım Ürün Yenilikçi Ödülü’ne sahip olduk. Firma olarak teknolojiyi yakından takip ediyor; yeniliklere ayak uyduruyoruz. Kendi yapay zekâ modellerimizi geliştiriyoruz ve bunları ürünlerimize entegre etmeyi planlıyoruz. 3 bilgisayar mühendisi ile başladığımız ürün geliştirme serüvenimiz bugün bilgisayar yazılım mühendisi ve yapay zekâ alanında yüksek lisans yapan toplam 12 ar-ge personelimiz ile devam ediyor. Firmamız Üniversitemizden ve dışarıdan oldukça fazla staj ya da iş başvurusu alan bir firmadır. 2024 yaz döneminde 28 stajyer aldık. Gençlerin iş yaşamlarına atılmaları konusuna büyük önem veriyor ve yol göstererek onları destekliyoruz. Ürünlerimizi kullanan müşterilerimizin bize sağladıkları güvenle, katma değeri yüksek ürünler geliştirerek Muğla’mızın ve ülkemizin kalkınmasına destek vermeyi hedef edinmiş bir firmayız” diye konuştu.

Bu haber toplam 51 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.