Muğla’da alevlerle mücadele sürüyor

 MUHABİR
Muğla’nın Menteşe ilçesinde sarp arazide ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisi ile kontrol altına alınamıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada ise Menteşe ilçesinin Çatakbağyaka Şenkale Mevkii’nde başlayan orman yangınına Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin orman ekipleriyle birlikte koordineli şekilde müdahale ettikleri de bildirildi.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde sarp arazide ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisi ile kontrol altına alınamıyor. Yangına havadan 9 helikopter ve 6 uçak müdahale edildiği öğrenildi.
Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, Menteşe ilçesinin Sarnıç Mahallesi ve Çatakbağyaka Mahallesi Şenkale Mevkiinde başlayan orman yangınlarını üzülerek öğrendiğini belirterek, şunları söyledi:

"Belediye ekiplerimiz tüm imkanlarıyla yangının kontrol altına alınması için bölgeye hareket etti. Yangından etkilenen değerli halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, orman yangınının daha fazla büyümeden bir an önce kontrol altına alınmasını temenni ediyorum"
Bu arada, Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada ise Menteşe ilçesinin Çatakbağyaka Şenkale Mevkii’nde başlayan orman yangınına Muğla Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin orman ekipleriyle birlikte koordineli şekilde müdahale ettikleri de bildirildi.

15 HELİKOPTER VE 6 UÇAKLA YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR
Yangın, Bugün öğle saatlerinde Sarnıç Mahallesi’ndeki sarp arazinin ormanlık alanında çıkmıştı. Bölgede etkili olan rüzgar alevlerin geniş bir alana yayılmasını sağladı.
Yangın ihbarının ardından bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri ve Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına ekipler karadan müdahale ederken, havadan 9 helikopter ve 6 uçak söndürme çalışmalarına katılıyor. Yangında yerleşim yerlerine tehdidinin bulunmadığı öğrenildi.

Muğla Valisi İdris Akbıyık ise "Yangına 15 helikopter, 6 uçak, 78 arazöz, 15 iş makinası ve 400'e yakın personelle müdahale edildiğine işaret ederek, şu bilgileri verdi:
“Sahil güvenlik unsurlarımız helikopterlerimizin ve amfibik uçaklarımızın su aldığı alanlarda aldıkları tedbirlerle yangınla mücadelemizin daha güvenli şartlarda yapılmasını sağlıyor. Yangının büyük bölümü sarp arazide devam etmesi nedeniyle daha çok hava araçları etkin müdahalede bulunuyor ve bölgede rüzgar etkisini sürdürüyor”

Bu haber toplam 158 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.