Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlük Binası Senato Salonu’nda imzalanan protokol ile ilgili konuşan Rektör Prof. Dr.Turhan KAÇAR : “Bugün aslında Üniversitelerin toplumsal katkı misyonu çerçevesinde atılan çok önemli somut adımlarından birini hayata geçiriyoruz. Bizler kampüs içerisinde bu anlayışla çok geniş bir perspektifle önemli çalışmalara imza attık. Bugün Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile hayata geçireceğimiz protokol ile de hem teorik hem de pratik birikimimizi paylaşmak üzere çok güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Alanında uzman akademik personelimiz, birimlerimiz ve altyapımız ile iki kamu kurumu arasında koordinasyonun en iyi şekilde sağlandığı örnek bir işbirliği sergileyeceğimizden eminim.“ dedi.

İki Muğlalı aile birbirine umut oldu: 8 hayat birbirine bağlandı İki Muğlalı aile birbirine umut oldu: 8 hayat birbirine bağlandı

Destekleri için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Turhan KAÇAR’a teşekkür eden Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup KÜTÜK: “Muğla'da sosyal hizmetin temel mantığı koruyucu ve önleyici hizmetlerimizi üniversitemiz ile birlikte geliştireceğiz. Avantaj ve dezavantajlarımızı akademik desteklerle ortaya çıkaracağız.Bu yapılan protokolün Muğlamıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

İşbirliği protokolü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin ilgili ön lisans/lisans/lisansüstü programlarının sosyal hizmet alan ve uygulamalarına dair bilimsel araştırmalar yapması ve bu araştırmalardan elde edilen sonuçlar ışığında alana dair güncel çalışmaların yürütülmesi; Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personelinin, hizmet verdiği gruplarına yönelik icra edilen işin kalitesinin arttırılması için akademik çalışmalar ve eğitimlerle işbirliğinin desteklenmesi amaçlanmaktadır.