Muğla Teknopark'ta geliştirildi: Uygulamayla 50 bin kullanıcıya ulaştılar Muğla Teknopark'ta geliştirildi: Uygulamayla 50 bin kullanıcıya ulaştılar

04 Nisan 2024 tarihinde resmi kuruluşu gerçekleştirilen Serbest Mimarlar Dernekleri Federasyonunun 6 kurucu üyesinden biri olan MuğlaSMD Bodrum Mimarlık Kitaplığında 12 Mayıs Pazar günü gerçekleştirdiği üye toplantısında Federasyon çatısı altında yapılacak çalışmalara yönelik de değerlendirmeler yapıp bir dizi kararlar aldı.

MuğlaSMD bu yıl ilkini düzenlediği ‘MuğlaSMD İkili İş Görüşmeleri 2024’ etkinliği ile yöremizde mimarlık hizmeti üreten tasarım ve uygulama ofisleriyle yapı sektöründen kaba yapıdan ince yapıya alternatif ürün ve hizmetler sunan üretici firmaları ve bayileri bir araya getiren organizasyonunu 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü The Marmara Bodrum Otel’de gerçekleştirdi.

whatsapp-image-2024-05-16-at-17-32-17-1.jpeg

Federasyon başkan yardımcılarından ve Muğla SMD başkanı Y. Mimar Meral OĞUZ açış konuşmasında: “Bugün burada, yapı sektörünün farklı alanlarından bir araya gelmiş olan değerli meslektaşlarımızla birlikte olmaktan büyük bir heyecan ve onur duyuyoruz. Derneğimizin bu etkinliği, yapı sektörünün çeşitli alanlarında faaliyet gösteren profesyonellerin karşılıklı bir araya gelerek fikir alışverişi yapması ve yeni iş fırsatları keşfetmesi için mükemmel bir platform sunmaktadır. Bugün, teknolojinin hızla gelişmesiyle değişen iş ortamlarında, iş birliğinin ve çözüm ortaklıklarının önemi daha da artmaktadır. Bu etkinlik, yapı dünyasındaki yenilikçi yaklaşımları ve iş birliği potansiyelini ortaya çıkararak, katılımcılarımıza ilham verme ve karşılıklı yeni iş bağlantıları kurma fırsatı sunmaktadır. Bu vesileyle, masalarımızın bir tarafında etkinliğimize destek veren tüm firmalara diğer tarafında konumlanacak olan tasarımcı ve uygulayıcı mimarlık ofislerine ve burada bizlerle birlikte olup deneyimlerini paylaşan Federasyonumuz üyesi Serbest mimarlar dernekleri Yönetim kurulu başkanlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Bir teşekkürü de dernek üye profilimizin oluşumunda ilimiz yanı sıra çeşitli illerde yaşayan ancak kalbi Muğla için Bodrum için atan dernek üyelerimizi bir araya getirmekte de büyük katkıları olan Y. Mimar Aslı Özbay’a etkinliğimizin amacına uygun şekilde sürdürülmesine imkân sunan bu mekânda gerçekleşmesindeki rolü için de teşekkür ederiz. Sizlerin katkılarıyla, bu etkinliğin başarılı ve verimli geçeceğine inanıyoruz.” dedi.
whatsapp-image-2024-05-16-at-17-32-17.jpeg

Yapı sektörünün çeşitli alanlarında üretim yapan 27 firmanın katıldığı ikili iş görüşmeleri toplantısı 1 tam günlük süreçte gerçekleşti.
Toplantıya ayrıca Serbest Mimarlar Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Öztürk’ün yanısıra federasyon başkan yardımcılarından BursaSMD Yönetim Kurulu Başkanı Can Şimşek, İzmirSMD Yönetim Kurulu Başkanı Dürrin Ulema ve MuğlaSMD yönetim kurulu başkanı Meral OĞUZ ile MuğlaSMD yönetim kurulu üyeleri Şerife Türk Derin, Sinan Erbuğ, Dicle Hökenek, Teoman Başaran ve MuğlaSMD adına dernek Federasyon delegasyonundan Aslı Özbay ve Enis Öncüoğlu ve dernek üyelerinin yanı sıra il genelinde tasarım ve uygulama yapan mimarlar katıldı. Gerek mimarlık ofisleri ve gerekse de katılımcı firmalar toplantının çok yararlı olduğunu ve verimli geçtiğini belirttiler.

Editör: Beritan Yücel