Muğla Haberleri

Muğla Kadın Platformu :“ BİR KİŞİ DAHA EKSİLMEYECEĞİZ”

Muğla’nın Menteşe ilçesinde kaybolduktan günler sonra ormanlık alanda üzerine beton dökülmüş varilin içinde yakılmış vaziyette bulunan üniversite...

Muğla’nın Menteşe ilçesinde kaybolduktan günler sonra ormanlık alanda üzerine beton dökülmüş varilin içinde yakılmış vaziyette bulunan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin (27) için Muğla Kadın Platformu Sınırsızlık Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleşti. 6284 yasasının hayata geçmesi ve İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını istediklerini söyleyen Kadın Platformu, açıklamada “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” dedi.

Aykut Kurt

Muğla Kadın Platformu, Muğla’nın Menteşe ilçesinde kaybolduktan 5 gün sonra ormanlık alanda cesedi bulunan Pınar Gültekin için Sınırsızlık Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleşti. “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” diyen Kadın Platformu, basın açıklamasının ardından slogan eşliğinde kısa süreli tepki amaçlı oturma eylemi gerçekleştirdi.

Muğla Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Berfin Kırboğa, “ Bugün burada Muğla Kadın Platformu olarak Güleda Cankel, Zeynep Şenpınar. Nazife G., daha bir kaç gün önce katil cemal metin avcı’nın kendini reddetmesi üzerine işkence edilerek katledilen Pınar Gültekin, katledilen ve katledilmesine izin vermeyeceğimiz tüm kadınlar için isyanda olduğumuzu haykırıyoruz. *(Katil Cemal Metin Avcı cinayeti tasarlayarak canavarca hislerle işkence ederek pınar arkadaşımızı katletmiştir. gerçek ayan beyan ortadayken; katilin ailesinin gizlilik talep etmesi, cinayete ilişkin haberleri ve kadınların haklı tepkilerini engelleme çabasıdır. Bunun adı kadın katliamı, kadın kıyımıdır. Saklamaya çalıştığınız katili biz bir kere daha teşhir ediyoruz katil Cemal Metin Avcı’dır. Yaptığınız aklama saklama ve inkar etme politikalarını adliyelerde sözde bahanelerle ceza indirimleri etkin yargılamama süreci başlıyor ve biz bunların hepsini daha önce işlenilen ve sessiz kalınan yargılanmayan aklanan kadın kırımlarından tanıyoruz. Ne giydiğimizin ne yiyip içtiğimizin nerde olduğumuzun neden orda olduğumuzun ve ne yaptığımızın hesabını hiç kimseye vermek zorunda değiliz vermeyeceğiz. Yaptığınız katliamları kadın kırımlarını bu eril zihniyeti barındıran cümlelerinizle aklayamayacaksınız, aklatmayacağız” dedi.

“ BİR KİŞİ DAHA EKSİLMEYECEĞİZ”

Açıklamayı okuyan Kırboğa, sözlerine şu şekilde devam etti: “Ölmek istemiyorum diyerek hayatını kaybeden , kendi kanıyla “kurtuldum" yazıp sakat bırakılan kadınların olduğu bu topraklarda, kadın cinayetlerini meşrulaştıran erk adaleti, bu sistemi reddediyoruz.! (Erk egemen sistem için asıl sorun kadınların özgürleşmesidir. Ve kendi hayatları hakkında kendi kararlarını vermesidir. Bu eril iktidarlarını sürdürmek için bugüne kadar kadın mücadelesi ile elde ettiğimiz tüm kazanımlarımızı yok etmeye , İstanbul sözleşmesini kaldırmaya ve hatta kadını tecavüzcüsü ile evlenmeye zorlayacak yasal düzenlemeleri dayatmaktadırlar.) Evli olduğu erkeğin şiddetinden kaçmak için karakola başvuran kadının yönlendirildiği sığınma evinin bilgilerinin , aynı karakolda görev yapan ve evli olduğu erkeğinde arkadaşı olan komiser tarafından saldırgan erkeğe verilmesi İstanbul Sözleşmesi, 6284 sayılı Kanun, ilgili yönetmelik ve genelgelerine kolluk güçlerince uyulmadığının apaçık göstergesidir.. Bunun sonucunda çok sayıda kadının şiddete maruz bırakıldığı ya da öldürüldüğü vakalar ortadadır. İlgili yasalara ve hükümlere uymayan görevliler hakkında bugüne kadar kaç işlem yapılmıştır? Bu işlemin sonuçları nelerdir” dedi.

Açıklamanın ardından sloganlarla birlikte oturma eylemi gerçekleştirdiler.