Muğla Haberleri

Muğla Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği: İşletmelere Turizm belgesi verilsin!

Muğla Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği, şehirde turizm alanında faaliyet yürüten işletmelerin sorunları hakkında bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada işletmelere turizm belgesi verilmesi talebi öne çıktı.

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız şehirde günlük kiralık ev işletmeciliği yapan esnafların sorunlarına dahil bir basın açıklaması yaptı. Ayyıldız, işletmelerin emniyet güçleriyle yaşadıkları sorunları dile getirerek çözüm yollarını sıraladı.

Ayyıldız'ın ilgili açıklaması şu şekilde;

"Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığımız olarak; Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığımızca Turizm Bakanlığımızdan söz konusu ev pansiyonculuğu,villa, residence, apart dairesi, tiny house, bungolow işletmeciliği yapan esnaflarımızın işletmelerinin Turizm Belgesi verilmesi gerektiğini nedeni de yüzlerce kişinin mağduriyetinin giderilmesini özellikle bu işletmelerin vergi mükellefi olduğu, jandarma ve polise konaklayanların isimlerinin kimlik bildirimini gün ve gün süresinde verilmiş olduğu jandarma ve polis tarafından hiçbir sıkıntı görülmediği, sıkıntının Turizm Bakanlığı tarafından bu işletmelerin cezalandırılmak istenmesi Muğla bölgesindeki tüm İlçelerimizdeki bu tür işletmeler sıkıntı içersine girmişlerdir. Tahminimiz şudur ki Türkiye genelinde bu tür işletmelerinde bu sıkıntı içersinde olduklarını bilmekteyiz. Turizm İl Müdürlükleri tarafından bu tür işletmelere Turizm İşletme Belgesi verilmelidir.

Bu nedenle bu sorunların kalkması için Belediye Başkanlıkları ve Turizm Bakanlığının mutlaka ve mutlaka bu işletmelerimizi rahatlayacak şekle getirmeleri bunun yanında turistlerin doğayla baş başa kalmaları nedeniyle bu gibi buna benzer işletmelere mutlaka belgelerinin verilmesi gerektiğini hem istihdam açısından hem de ülkemize döviz girmesini ve böylelikle katma değer sağlayacaktır.Bu tür yerlerin milli servet olduğunu unutmamamız gerektiğini buna göre değerlendirilmelidir. Bunun en kısa zamanda tüm yetkililerimizin göz önüne alarak çözüme kavuşturulmasının öncelikle binlerce esnafımızın talebidir. Belediyelerin Zabıta Müdürlükleri tarafından bu işletme sahiplerinin işyerlerinin mühürlendiği, bu tür yerlere işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilmeyerek Kültür ve Turizm Bakanlığından da turizm işletmesi belgesi alamamaktadırlar. Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığımızın ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonumuz tarafından da ilgili Bakanlıklarla görüşmelerin devam ettiğini ve yetkililerinde bu görüşmelere katkıda bulunmasını temenni ediyoruz. Bu nedenle konutların turizm amaçlı faaliyetlerinin sürdürebilmeleri için kalıcı, kesin, yapıcı çözümlerin hayata geçirilmesinin önemli olduğunu belirten basın açıklamasında bulunmuştur." ifadelerini kullandı.